SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. szeptember 17., péntek 13:19

Befejeződött az új ipari út építése Sümegen
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Sümeg Város Önkormányzata 280,05 Millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Sümegi Ipari Park további fejlesztéséhez. A beruházás keretében egy új, 1040 m hosszúságú szilárd burkolatú út megépítésére és közvilágítással történő ellátására került sor, amely az ipari park egyetlen szilárd burkolatú útját, az Eitner utcát és a 7327. számú országos közutat köti össze.
Az új feltáró út legfontosabb feladata a Keszthely/Hévíz/M7 felé induló/felől érkező teljes forgalom lebonyolítása, így a Sümegi Ipari Park kétirányú tehergépjármű megközelítése biztonságosan átjárhatóvá vált, illetve az iparterület gépjárműforgalmának a lakóövezeten kívüli elvezetését szolgálja. A beruházás az ipari parkban működő és a jövőben betelepülni szándékozó vállalkozások működési helyszínének infrastrukturális fejlesztését, a működési feltételeik kedvezőbbé tételét is elősegíti.  
A fejlesztés egyrészt biztosítja a város gazdasági területeinek kiváló megközelíthetőségét a vállalkozások és a munkavállalók számára, amely a gazdaságélénkítéshez elengedhetetlen. Másrészt az – alapvetően gazdasági célú – útvonal tehermentesíti a város jelenlegi közúthálózatát, amely a közúti eljutási idők javítása révén a városi élhetőség, életminőség javításához járul hozzá.  
A feltáró út lehetőséget biztosít, hogy az eddig szilárd útburkolattal nem rendelkező iparterületi ingatlanok is megfelelő útkapcsolattal rendelkezzenek és ezáltal az ipari park területén újabb beépítésre alkalmas ingatlanok kerüljenek kialakításra.  
Bővebb információ a projektet érintően a http://iparipark2.sumeg.hu/ oldalon található.

 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.