AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. szeptember 25., szombat 13:09

Tapintható univerzum látássérülteknek
Veszprém és Békéscsaba után harmadikként Budapesten lesz megtekinthető a Bakonyi Csillagászati Egyesület hallható-tapintható ismeretterjesztő programja október első hétvégéjén. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.
A vak és gyengénlátó emberek körében nagy érdeklődésre számot tartó és az országos sajtóból már közismert Tapintható univerzum program következő állomása a főváros, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége központi telephelye. Az ajkai székhelyű  Bakonyi Csillagászati Egyesület önkéntesei által létrehozott tapintható és audio-guide-dal kiegészített interaktív kiállítás 2021. október 2-án szombaton és 3-án vasárnap lesz megtekinthető.
A Tapintható univerzum program során összesen 90 tapintható, domborított, egyedileg festett modellen keresztül megismerhetjük saját naprendszerünk égitestjeit. Az egyes makettekhez részletes audio-leírás tartozik, de a kiállítás megalkotói is szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. A programot ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek az égbolt rejtelmei és a csillagászat tudománya iránt. A tapintható, interaktív tárlat megalkotói a vak és gyengénlátó embereknek hiánypótló módon adnak betekintést az univerzum leginkább látás útján megismerhető izgalmas világába.
A programra jelentkezni az MVGYOSZ ügyfélszolgálatán lehet telefonon vagy e-mailben a jelentkező nevének és telefonszámának megadásával. E-mailes jelentkezés esetén kérjük, mindenképpen várják meg munkatársaink visszaigazolását!
Helyszín: MVGYOSZ központi telephely (1146 Budapest, Thököly út 105. III. emelet).
A kiállításon másfél órás turnusokban várjuk az érdeklődőket. A két napon négy-négy turnus indul, egy csoportban legfeljebb húsz főt tudunk fogadni.
Kezdési időpontok:
Október 2. szombat: 10:00, 11:30, 14:00, 15:30
Október 3. vasárnap: 9:00, 10:30, 13:00, 14:30
Kérjük, a jelentkezés során mindenképpen jelöljék meg, hogy melyik időpontban kívánnak részt venni a programon!
A jelentkezés határideje 2021. szeptember 30. csütörtök, de amennyiben a férőhelyek ennél korábban elfogynak, a jelentkeztetést előbb is lezárhatjuk. A helyek biztosítása a jelentkezések sorrendjében történik.
A bemutató teljes élvezetéhez NFC vagy QR-kód olvasására alkalmas okostelefon szükséges, fülhallgatóval. (A legtöbb okostelefon alkalmas NFC és QR-kód olvasásra.) Amennyiben rendelkezik ilyen eszközzel, kérjük, azt mindenképpen hozza magával! Azok számára, akiknek nincs okostelefonjuk, a szervezők korlátozott számban tudnak eszközt biztosítani. Ezt az igényt célszerű a regisztráció során jelezni.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.