SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2021. november 4., csütörtök 12:20

Az oltás nem, de a maszkviselés kötelező Szentendre városi intézményeiben
A kormány a múlt héten úgy rendelkezett, hogy a munkáltatókra, illetve az önkormányzatoknál a polgármesterekre bízza a covid-védőoltás kötelezővé tételét. Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt – egyeztetve az önkormányzati intézmények és cégek vezetőivel – úgy döntött, hogy nem rendeli el az oltás kötelező felvételét. A maszkviselés azonban november 8-tól kötelező a városi intézmények zárt tereiben.


Szentendrén a városi cégek, önkormányzati fenntartású intézmények dolgozóinak átoltottsága az országos átlag feletti. Tekintettel erre, és arra, hogy a közszolgáltatások folyamatos ellátását továbbra is biztosítsa a város, az említett munkahelyeken nem rendeli el a kötelező oltást Fülöp Zsolt, a város polgármestere. A maszkviselés ugyanakkor a városi intézmények zárt tereiben 2021. november 8-tól, hétfőtől újra kötelező lesz.

A járvány terjedését akadályozó, egyéb óvintézkedéseket minden intézményvezető az egyedi sajátosságokat mérlegelve vezethet be. A Gondozási Központ és a gyermekintézmények  már szigorították az intézmények járványügyi szabályait.

Hétfőtől, november 8-tól a Polgármesteri Hivatalban az irodák munkatársai csak előzetes időpontfoglalással fogadnak ügyfeleket. Az ügyfélfogadási térben maszkot kell viselni mind az ügyfeleknek, mind pedig a köztisztviselőknek.

A Duna korzó 25. alatt (a Fehér Házban) az ügyfélszolgálat változatlan nyitvatartás mellett működik, november 8-tól azonban maszkviselés itt is kötelező mind a munkatársaknak, mind az ügyfeleknek.

November 8-tól a Helyi Operatív Törzs (HOPT) ismét ülésezik. A HOPT döntéseiről és a járvány terjedésével, megelőzésével kapcsolatos aktuális információkról a város honlapján és hírlevelében folyamatosan tájékoztatjuk az olvasókat.

A városvezetés a Magyar Tudományos Akadémia október eleji felhívásával egyetértve, mindenkinek ajánlja az oltás felvételét, és a megfertőződés kockázatát jelentősen csökkentő maszkviselést.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.