KUNSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. november 29., hétfő 20:30

KLÍMASÁTOR KUNSZENTMIKLÓS FŐTERÉN
A XXVI. Szentmiklósi napok rendezvény keretében 2021. szeptember 11-én 9:00 órától a főtéren felállított klímasátorban klímatudatos magatartási formákat bemutató és népszerűsítő, valamint klímaváltozáshoz történő alkalmazkodással kapcsolatos tudásmegosztással összefüggő programot valósítottunk meg. A Klímasátorban a klímaváltozás térségre jellemző kihívásaira hívtuk fel az érdeklődők figyelmét ismeretterjesztő, tudást bővítő információs plakátokkal, szemléltető eszközökkel, témához kapcsolódó kiadvánnyal és interaktív beszélgetésekkel.
Érintett témák:
Hogyan hat ma ránk az éghajlatváltozás?
-        Mit jelent időben cselekedni?
-        Szomjazik a föld- őrizzük meg vizeinket!
-        Mi az a vízlábnyom és mit tehetnek a város lakói, hogy csökkentsék a vízfogyasztásukat?
-        Talaj nélkül nincs élet 
-        Mit tehetünk mi itt a Városban mindezért?
-        Megújuló (élet)energia - hogyan csökkenthetjük villany vagy gázszámlánkat?
Mindezeken túl klímatudatossággal kapcsolatos játékokkal, gyerekeknek és felnőtteknek szóló KLÍMAKVÍZZEL vártuk az érdeklődőket, összesen 415 fő jelent meg a sátrunknál. A klímakvízt kitöltők között többek között PET palack prést, napelemes powerbankot, napelemes hátizsákot, társasjátékokat, kerti szerszámokat és vetőmagokat tartalmazó kertészeti ajándékcsomagokat sorsoltunk ki. 
A programot a „Klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Kunszentmiklóson” című (projektazonosító: KEHOP-1.2.1-18-2018-00034) projekt keretében valósította meg Kunszentmiklós Város Önkormányzata.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.