BESENYSZÖG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. december 9., csütörtök 13:49

Elkészült Besenyszögön a szociális konyha
204,38 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg Besenyszög Város Önkormányzata TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00021 azonosító számú „Szociális konyha kialakítása Besenyszögön” című pályázata.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A TOP-4.2.1-15 kódszámú Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című felhívásra benyújtott pályázat megvalósítása az Önkormányzat tulajdonában lévő, a település központi részén elhelyezkedő régi TSZ iroda épületét érintette.  
Az évek óta üresen álló, használaton kívüli épület földszinti részén került kialakításra a szociális főzőkonyha. A projekt keretében az épület földszintjének átalakítása, a szociális főzőkonyha funkcióhoz szükséges helyiségek kialakítása, komplex akadálymentesítése (akadálymentes mosdó, rámpa, lépcső, parkoló, stb. kialakítása), energetikai korszerűsítése (hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, stb.), továbbá az épület bővítése valósult meg egyszintes, lapos tetős épületrésszel.  
A fejlesztés eredményeként a településen a szociális ellátás és az iskolai, óvodai, bölcsődei étkeztetés biztosítása helyben valósul meg.



1 csatolt dokumentum Záró sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.