SÁROSD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2021. december 14., kedd 10:35

Lezárult a „Sárosd - Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című projekt
Lezárult a „Sárosd - Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című projekt. A 122,17 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megtörtént a településközpont kerékpáros baráttá és közlekedésbiztonságossá tétele. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.

A TOP-3.1.1-15 kódszámú, „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című pályázati felhívás keretében Sárosd Nagyközség Önkormányzata lehetőséget kapott a lakosság által leginkább igénybe vett, legforgalmasabb és balesetveszélyes településközpont kerékpáros baráttá és közlekedésbiztonságossá tételére.
A projekt keretein belül járda és kerékpárút kialakítása, autóbuszmegállók szabványos kialakítása történt meg, illetve gyalogos átkelőhelyek és kerékpáros átvezetések kerültek létrehozásra. A nyílt árkos rendszer megszüntetésre került, az érintett útszakaszon kiemelt szegély került kiépítése. A projekt részét képezte a kerékpártárolók kihelyezése és parkolók kialakítása is.
A fejlesztéssel egy intermodiális csomópont (Busz – Kerékpáros – Gyalogos) került létrehozásra.

 A projekt megvalósítója: Sárosd Nagyközség Önkormányzata

A projekt megvalósítási ideje: 2017.11.02 - 2021.09.30
A projektzárás dátuma: 2021.09.30

 

A projektről bővebb információt a  oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

 

Sárosd Nagyközség Önkormányzata

 

06 25 511 210



1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.