BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2021. december 17., péntek 09:32

ÚJBUDA LAKÓI DÖNTHETNEK ARRÓL, HOL LEGYEN KÖZTERÜLET ELNEVEZVE TÖRŐCSIK MARIRÓL
Újbuda Önkormányzata szeretne méltó emléket állítani Törőcsik Mari színművésznek, aki életművének, valamint Újbuda iránti kötődésének, szeretetének és ragaszkodásának elismeréseként érdemelte ki kerületünk díszpolgári címét.

A XI. kerület képviselő-testülete idei utolsó ülésén úgy döntött, kezdeményezi a fővárosnál, hogy közterületet nevezzenek el a tavasszal elhunyt legendás művészről. Azt azonban az újbudaiak dönthetik el, hogy melyik helyszín lenne erre a legméltóbb.

A javaslatok között szerepel az Etele tér, a Függetlenségi Park, a Feneketlen tó körüli terület, valamint az Etele park át-, illetve elnevezése is. A szavazás részleteiről hamarosan tájékoztatjuk a kerület lakóit, de úgy tervezzük, hogy interneten, levélben, de akár személyesen is leadhatják javaslataikat január végéig.

Törőcsik Mari háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, a Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Újbuda Díszpolgára éveken keresztül a lakott a XI. kerületi Vincellér utcában. Emlékének méltó megőrzése mindannyiunk közös feladata.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.