BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. január 11., kedd 21:45

Folytatódik a Közösségi Liget megvalósítása
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű város-rehabilitációs pályázaton, közterület komplex megújítása témában. A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósul meg, a Fővárosi Közgyűlés 300 millió forintos támogatásával. A projekt eredményeképpen az eddig kihasználatlan lehetőségeket rejtő terület megújul. A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jön létre.
2021. szeptemberében megkezdődtek a projekt kivitelezési munkái.
Az előkészítő munkák keretében a területen lévő fákat a megóvás érdekében a tervek alapján körbekerítették kalodával majd megkezdték a sportpályához kerülő fák helyének kialakítását.
A munkák a meglévő futókör gumiburkolatának bontásával, illetve a fitnesz eszközök bontásával, deponálásával folytatódtak.
A szükséges geodéziai felmérések és kitűzések megtörténtek, ezt követően sor került a megfelelő terület kialakítására. Megkezdődött a parkoló kialakításának előkészítése, a KRESZ pálya, a kosárlabda pálya, strandröplabda pálya, a petanque pálya és a futókör előkészítése, a mászófal alépítményének terítése, valamint a fitnesz eszközök bekerültek új, végleges helyükre.
Emellett ágyazat terítése, szegélyek fektetése, alépítmények készítése, a pavilon alapzsaluzásának készítése zajlott.
Későbbiekben folytatódnak a pavilon építési és további tereprendezési munkálatok.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.