TIHANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2022. január 20., csütörtök 10:22

A TIHANYI RÉV KÖRNYEZETÉNEK KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI FEJLESZTÉSE
A TOP-3.1.1-16-VE1–2017-00007 azonosítószámú „Tihanyi Rév környezetének közlekedésbiztonsági fejlesztése” című pályázat keretében a Tihany Félsziget Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumban a tihanyi rév környezetét érintő gépjárműforgalom szabályozását, a közlekedésbiztonság megteremtését valósította meg. A 172 214 653 Ft összköltségű projekt megvalósításhoz, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 31 755 564 Ft., a Tihany Félsziget Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. 140 459 089 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott. 
A program keretében tervezett fejlesztés a 7117-es főút 6-os számú km szelvényét érintette, mely az út Tihany településközpontjából a Révbe levezető szakaszának utolsó szelvényét jelenti. A fejlesztés eredményeként a következő korszerűsítések valósultak meg;- a meglévő kerékpárút nyomvonalának meghosszabbítása és tovább vezetése a partmenti út irányába 151 m hosszúságban- felújított /újraépített közutak - 384 m hosszúságban- 2 db fedett kerékpártároló, 1 db kerékpáros pihenő létesítéseA Révi útelágazástól a piac irányába 151 fm kerékpárút került kialakításra. A piac biztonságos megközelítésére tekintettel szükséges rövid szakaszon került kialakításra a kerékpárút. Így a kerékpárosok nem közúton és járdán közelítik meg a piacot.A Club Tihany bejáratától ~ 90 m-re északra levő ponttól a part menti út becsatlakozásáig egy forgalmi sáv kopó réteg cseréje történt meg. Valamint a kereszteződésnél induló Révi felhajtó parokónál egy sáv felújítása zajlott le. A beruházásnak és a Tihanyi Rév környezetének közlekedés rendezésének köszönhetően, egyrészről javult maga a rév közvetlen elérhetősége, másrészt ezzel együtt a komp kikötő kényelmesebb használatával a Balaton déli partjára történő átjutás is. A rév környezetén történő közlekedésfejlesztési elképzelés segítségével növekedni fog a térség mobilitása.
A beruházás várhatóan 2022. január 31-re fejeződik be.
További információ kérhető:Tihany Félsziget Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.8237 Tihany, Kossuth u. 12.bendi.lajos@tihany.hu


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.