BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. január 22., szombat 11:28

A magyar kultúra napja a II. kerületben - Kiegészítő táblákat helyeztünk el az utcanévtáblák alá, és idézetekkel díszítettük a Mechwart ligeti lépcsőjét
Kiegészítő táblákat helyeztünk el az utcanévtáblák alá a II. kerület azon a közterein, melyek a kulturális élet valamely szereplőjéről kapták a nevüket, hogy mindenki megismerhesse őket, aki szeretné. 
A kiegészítő táblákon egy-egy idézettel emlékezünk, melyek vagy az alkotóról szólnak, vagy éppen tőle származnak. Feltüntettük azt is, mikor nevezték el az adott közterületet, és egy qr-kód beolvasásának segítségével alaposabban is megismerhetjük az adott író, zenész vagy színész életművét. 
Meggyőződésünk, hogy a kiegészítő táblákkal közelebb kerülünk a kerület helytörténetéhez, sőt a teljes magyar kultúrtörténethez is, hiszen több esetben egészen meglepő lehet, hogy milyen körülmények miatt kapta egy-egy utca a nevét. 
Szintén a magyar kultúra napja alkalmából olyan alkotók idézetei díszítik a polgármesteri hivatal lépcsőjét, akik valamilyen módon kötődtek városrészünkhöz. Éltek a kerületben vagy írtak Budáról, és mi jó okkal érezhetjük őket közelebb magunkhoz akár csak azt a pár sort elolvasva a Mechwart liget lépcsőjén.

5 csatolt kép Lépcsődíszítés a Mechwart ligetbenKiegészítő tábla - Aranka utcaKiegészítő tábla Szerb Antal utcaKiegészítő táblaKiegészítő tábla 2
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.