JAKABSZÁLLÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2022. január 26., szerda 20:55

Sikeres évet zár a jakabszállási önkormányzat
A pályázati sikereknek köszönhetően több beruházás is megvalósult 2021-ben. A részletekről Szabó György Róbert polgármester adott számot, aki szólt a 2022-es tervekről is.
– A Magyar Falu Program keretében több pályázatunkat is támogatták. A közösségszervező munkatárs foglalkoztatásához nyújtott a sikeres pályázatunk bértámogatást, és segítette a munkájához szükséges eszközök vásárlását. Ez jelentős mértékben megkönnyítette ezen önkormányzati feladatunk biztosítását – kezdte az elején a polgármester.
A 2021-es beruházások közül az egyik leglátványosabb a mintegy 100 éves polgármesteri hivatal külső megújulása volt.
– Egyik szemünk nevetett, a másik sírt, amikor befejeződött a polgármesteri hivatalunk energetikai korszerűsítése. Ugyanis, hiába tudtuk megújítani kívülről, a belső munkálatokra nem nyertünk pénzt, így még nem költözhetünk vissza. Bízunk benne, hogy 2022-ben pozitívan bírálják el a belső felújításra vonatkozó kérésünket, és akadálymentesített, modern környezetben fogadhatjuk a jövőben ügyfeleinket és vendégeinket – árulta el Szabó György Róbert.
Az épület felújításának idejére a hivatal munkatársait egy másik önkormányzati intézménybe, a szociális szolgáltató központba költöztették át ideiglenesen, ahol azóta is dolgoznak. A polgármesteri hivatal egyik szárnyát adták át a szociális szféra munkatársainak. A nekik biztosított három helyiséget és előadótermet önkéntes munka keretében helyi festő szakemberek ingyenesen glettelték, csiszolták és kifestették, több száz ezer forintot spórolva ezzel a településnek. A köszönetet ezúton is szeretné kifejezni az önkormányzat Bertus Lajosnak, Szabó Albertnek, Katona Sándornak, Kádár-Németh Róbertnek és Ifj. Andrási Gergő.
A pályázatok kapcsán a polgármester hozzátette: nagy öröm számukra, hogy a katolikus egyház is két pályázati sikert könyvelhetett el. Ennek eredményeképp megújul a jakabi templom külső homlokzata, illetve a plébánia épületének egy részéből közösségi teret alakítanak ki, a tervek szerint még ebben az évben.
A 2022-ben több tervezett beruházás megvalósulásában bízik a polgármester.
– Már az elmúlt évben elindult az egészségügyi központunk kialakítása, mely a jövőben biztosítaná, hogy egy helyen, modern, korszerűen környezetben praktizáljon a két háziorvos, és a védőnő. Az épületet energetikailag korszerűsítjük, akadálymentesítjük, klimatizáljuk és nyolc parkolóhelyet alakítunk ki. A munkálatok még tartanak, tavasz végén adhatjuk át – részletezte, majd áttért egy másik tervezett építkezésre.
– Tavaly pályázati támogatásból vásároltunk egy Zetort, melynek köszönhetően immár saját géppel tudjuk elvégezni a földútjaink karbantartását. Az új Zetor és két másik önkormányzati gépjármű számára szeretnénk egy garázst építeni, melynek kivitelezéséhez szintén pályázatot nyújtunk be. A másik nagy álmunk még, hogy végre elkezdődjön a településünket is átszelő 54-es főút felújítása a Magyar Közút jóvoltából. Az útfelületet nagyon nyomvályús, mely már nagyban veszélyezteti a biztonságos közlekedést – mondta a polgármester.
A beruházások közül folyamatban van még a Fészek óvoda tornaterem építése. Szintén az óvodát érinti egy másik tervezett projekt, melynek keretében a közétkeztetésnek helyet adó konyhát bővítenék.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.