BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. február 27., vasárnap 10:20

Buda segít! – adománygyűjtés kezdődik a II. kerületben
Ahogy már csütörtökön jeleztük, az önkormányzat elkezdte felkészíteni a kerület tulajdonában lévő üdülőket arra, hogy szükség esetén kárpátaljai menekülteket tudjunk fogadni.
Mától pedig két helyszínen, a Klebelsberg Kultúrkúriában  és a Marczibányi Téri Művelődési Központban várunk adományokat: tartós élelmiszert, tisztálkodó eszközöket, törölközőt, ágyneműt és meleg takarókat.Az adományokat közvetlenül és segélyszervezetek közreműködésével fogjuk eljuttatni oda, ahol a legnagyobb szükség lesz rájuk.
Ha van lehetősége cégként, vállalkozásként nagyobb felajánlást tenni, vagy hosszabb távra tud szállást biztosítani,  kérjük töltse ki a felajánlói regisztrációt!
Sajnos ismét azt tapasztaljuk, hogy a nagypolitika agressziója emberek szenvedését hozza, a hatalmi téboly pedig értelmetlen civil áldozatokkal jár, és szinte begyógyíthatatlan sebeket ejt nemzetek és nemzedékek lelkében.
Okkal aggódunk honfitársainkért, a kárpátaljai magyarokért, a menekülőkért, és féltjük valamennyi embertársunkat, aki nem tud elmenekülni a háború elől.
A budai emberek számtalanszor mutattak példát emberségből, egymás felé fordulásból. És most is ezt teszik. Látjuk, hogy milyen sokan segítenek. Köszönöm minden eddig elindult szerveződésnek, Szalai Krisztának külön is, aki vasárnap Papos községre visz élelmiszert, takarót, tisztálkodószereket a környéken élők adományaiból. 
Segítsünk közösen! Minden felajánlás számít!
Őrsi Gergely
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.