BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. március 21., hétfő 14:33

Pártirodából orvosi rendelő
Visszaadjuk Víziváros orvosi rendelőjét. Így szólt egyik legfontosabb választási ígéretünk 2019-ben, amely ma valósággá vált.
Sokan még abban is kételkedtek, hogy találunk szabad helyiséget Vízivárosban, mégis nekiláttunk, és el is készült: a vízivárosi polgárok az egykori Fazekas utcai pártiroda helyén megépült új rendelőben gyógyulhatnak, így nem kell más városrészbe utazni vizsgálatért, konzultációért, csupán néhány méter a buszmegálló és közel van a Kapás utcai rendelőintézet is.
A Fazekas utca 19-23. szám alatti rendelőnk akadálymentesen megközelíthető, és helyet kapott benne két háziorvosi rendelő külön asszisztensi szobával, két fogorvosi rendelő helyben található intraorális röntgennel felszerelve. A rendelő 259 négyzetméteres, két bejárattal, külön a fogorvosi és külön a háziorvosi résznek, korszerű váróteremmel.
A kor igényeinek megfelelő belső terekkel, burkolatokkal, gépészeti berendezésekkel kialakított rendelő méltó körülmények között várja a betegeket.
A beruházásra az Egészséges Budapest Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból 133 498 852 ft + áfa összeget használtunk fel. Ezt a II. kerületi önkormányzat saját forrásból közel 60 000 000 ft+áfa összeggel egészítette ki. Saját forrásból valósítottuk meg a beruházáshoz tartozó tervezést és műszaki ellenőrzést, a kivitelezés közben felmerült pótmunkákat. Továbbá II. kerületi önkormányzati forrásból szereztük be a két fogorvosi rendelő teljes orvostechnikai berendezéseit a korszerű intraorális röntgennel.
Bízom benne, hogy a rendelő jól szolgálja majd a vízivárosiak és a környéken élők gyógyulását, köszönöm a házban élők türelmét, valamennyi dolgozónak, tervezőnek és a rendelő létrehozásában résztvevők munkáját és a támogatást!
Még néhány apróbb munkálat hátravan, például a zöldfelületeken, de azok már további kényelmetlenségek nélkül elvégezhetőek.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.