AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. április 28., csütörtök 08:45

Díjátadás a Poppe madárbarát pályázatán
Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet! címmel negyedik alkalommal jutalmazta az
alkotó pályázatra beérkezett munkákat  a Poppe + Potthoff Hungária  Kft. az április 27-én rendezett programon. A környezetvédelmet fontosnak tartó ipari vállalat a programot a zöldben, az Ádám István parkban kívánta megtartani, ahol madarak csicseregnek, az időjárás viszont közbeszólt. A zuhogó eső miatt a Semmelweis utcai kosárlabda csarnokban várták az óvodás és kisiskolás csoportokat, valamint néhány idősebb résztvevőt. Az eső miatt a kicsinyek a cég autóbuszával utaztak  a rendezvényre, ahol ugyanúgy felállítottál az ugrálóvárat, a fából készült ügyességi játékokat, a kosárkörhintát, valamint arcfestés és bohócműsor szerepelt még a délelőtt programján.  
Gellén László, a cég ügyvezető igazgatója  köszöntőjében kiemelte, örül, hogy ismét találkoznak és ajándékot adhatnak át a gyermekeknek. Köszönetet mondott a beérkezett alkotásokért, amelyeken látszik, hogy a gyerekeknek és az őket felkészítő felnőtteknek fontos a környezettudatosság. Örömét fejezte ki, hogy a program évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Már a legkisebbek is megtapasztalták, hogy milyen jó a madarakat etetni, megfigyelni, a madárdalt hallgatni. 
Dorner László alpolgármester Schwartz Béla polgármester és a városvezetés nevében köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester gratulált a versenyben részt vevőknek, köszönetet mondott  a szervezőknek, és mindazoknak, akik a megvalósításban részt vettek. A felnőttek közül Rácz György nyert, aki a kezdetektől minden évben beküldi a természetfotóit. Rácz György kérdésünkre elmondta, hogy szereti a természetet, az állatvilágot, örömmel örökíti meg annak szépségeit. Jagaditsné Bajczi Erika óvodapedagógus, környezeti nevelőtől megtudtuk, a pályázat illeszkedik az örökös zöld óvoda programjukba, ezért szívesen rajzolnak, készítenek madáretetőt, töltenek sok időt a természetben, hogy a kisgyermekek minden évszakban megismerhessék azt.
A 4-5 évesek rajzpályázatán első helyezést ért el Ferencsik Dorka Zöldikék óvoda Katica csoport, valamint  Somogyi Edina Mia Hétszínvirág óvoda Napraforgó csoport, második lett Horváth Ábel Boldizsár Patakparti óvoda, harmadik Varga Natasa Patakparti óvoda.
Különdíjat érdemelt Gyabronka-Lévai Lenke Hétszínvirág óvoda Napraforgó, Simon Zsófia Hétszínvirág óvoda Búzavirág, Molnár Hunor Zöldikék óvoda Katica, Szombati Linett Hétszinvirág óvoda Nefelejcs csoport. 
A 6-7 éveseknél Kreiner Zsófi győzött, második helyezett Fehér Tiffani, mindketten  Vizikék óvoda Pejkó csoport, megosztott második volt Simon Ádám Hétszínvirág óvoda Búzavirág csoport, harmadik helyezett  Fekete Hanna Vizikék óvoda Maci csoport. 
Különdíjas lett Zsankó Zsombor, Horváth Zsófia és Kozma Bianka mimdannyian Vizikék óvoda Kékcinke csoport, Tomor Sára a Patakparti óvoda  nagycsoportosa, Ódor Norah Vizikék óvoda Margaréta csoport, Házi Fruzsina, Kóger Sára Zöldikék óvoda Pillangó csoport, Gulyás Júlia Polett Hétszínvirág óvoda Hóvirág csoport, Lakatos Dzsesszika Zöldikék óvoda Sün Balázs csoport, Csite Benett Vizikék óvoda  Maci csoport. 
Az iskolások is nagy számban részt vettek a pályázaton. Az 1-2 osztályosoknál első helyen végzett 
 Bakos Míra Letícia Fekete István  –Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2. d, második lett Murkucz Blanka, harmadik Bódi Blanka, mindketten  Ajkai Eötvös Loránd -Kossuth Lajos Általános Iskola 2.b. A szervezők különdíjjal jutalmazták Horváth Nikoletta, Herbent Zalán és Pintér Dóra munkáját, mindannyian az  Eötvös-Kossuth Iskola 2.b osztályosai. A 4. osztályosoknál Tóth Nikolett Jázmin és Farkas Zoé első helyezettként  kapott ajándékot, ők  Fekete-Vörösmarty  diákjai. A csoportos pályázók közül a Patakparti óvoda Csiga-biga csoportja nyert, az  Eötvös -Kossuth Iskola 1.b osztálya, a Hétszínvirág óvoda Harangvirág csoport 2 pályázata, a Zöldikék óvoda Napsugár, a Patakparti óvoda Szivárvány, a Hétszínvirág óvoda Búzavirág csoportja kapott ajándékot. 
A gyermekeknél egyéni pályázóként Horváth Levente, Ferenczi Léna és Orsós Rebeka kapott díjat. A facebookon zajlott szavazás eredménye alapján a 
Hétszínvirág óvoda Nefelejcs csoportja elnyerte a  legcukibb 3. helyezést,  a legkreatívabb madáretető elkészítéséért járó különdíjat, valamint  a legaktívabb Poppe madárbarát csoport címet. A  Patakparti óvoda Csiga-biga csoportja a  legkreatívabb madáretető versenyben a második helyen végzett. A Patakparti óvoda Vuk csoportja nyerte el a  legcukibb címet, és lett legkreatívabb madáretető pályázat harmadik helyezettje. A Patakparti óvoda Pillangó csoportja  a legcukibb verseny második helyezettje lett a szavazatok alapján, a legkreatívabb madáretető versenyt pedig megnyerte. 
Sok szavazatot szerzett a Vizikék óvoda Pejkó, Kékcinke, Maci, Margaréta, Somvirág, Sün Dorottya csoportja, a Hétszínvirág óvoda Búzavirág, Napraforgó, Harangvirág, Hóvirág csoportja, a Zöldikék óvoda Katica, Pillangó Sün Balázs csoportja, a Patakparti óvoda Szivárvány csoportja, valamint a Fekete –Vörösmarty iskola 2. d és 4.d, az Eötvös -Kossuth Iskola 1.b és  2.b osztálya. 

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.