BERKESD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2022. május 19., csütörtök 08:51

Épületenergetikai korszerűsítés Berkesden
Befejeződött Berkesd községben a Berkesdi Általános Iskola és a Berkesdi Óvoda épületenergetikai korszerűsítése. A beruházás a TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00058 azonosító számon regisztrált projekt keretében valósult meg. A település 80 924 258 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el és használt fel a Terület és Településfejlesztési Operatív Program segítségével.
 A projekt legfőbb célja a Berkesd Községi Önkormányzat tulajdonában lévő általános iskola és óvoda épületeinek energetikai korszerűsítése és a fűtési energiaigény csökkentése. A fejlesztés segítségével a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás érhető el a települési önkormányzat éves költségvetésében. Az energia megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, illetve növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.
A projekt keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg mindkét ingatlanon:
·         Hőszigetelés és nyílászárócsere – teljes körű homlokzati hőszigetelés, teljes körű nyílászáró csere, padlásfödém hőszigetelés
·         fűtési rendszer korszerűsítés
·         10 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése
·         projektarányos akadálymentesítés
A fejlesztés befejeződött, a beruházás költségeihez az önkormányzat 10 270 666 Ft önerővel járult hozzá.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.