BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. május 29., vasárnap 08:03

Gyereknapi falfestmény-meglepetés - Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk és a magyar népmesék piros madara díszíti az egykori katonai akadémia kerítését
Ahhoz, hogy otthonunk jobb hely legyen, sokszor nem hatalmas összegekre, hanem figyelemre, jószándékra és együttműködésre van szükség. Így történt ez a Pasaréti út mentén, ahol az egykori katonai akadémia kerítése újul meg gyereknapi meglepetésként.

 

Buda a világszínvonalú magyar animációs filmkészítés otthona, a Hűvösvölgyi úti Pannónia Filmstúdióban évről évre remekművek készültek el. Az alkotók jelentős része nemcsak munkáját végezte Budán, hanem itt talált otthonra - most az ő alkotásaik kerültek a Pasaréti útra, ahol a játszótérrel szemközti falon láthatjuk a legnépszerűbb karaktereket. Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk vagy a magyar népmesék piros madara mostantól a mozivászonról Pasarétre költöznek - oda, ahol mindig is otthon voltak.

A korábbi szürke, kopottas téglafal méltatlan volt Buda egyik legszebb városrészéhez.
Ezért is tett igazán boldoggá, amikor kezdeményezésemre összefogott a terület tulajdonosa, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt, a tűzfal-festményeiről ismert Színes Város csapata, valamint a kreatív városi programokat szervező hosszúlépés.járunk? csapata, és elkészülhetett a falfestmény.


Boldog gyereknapot kívánok!

Őrsi Gergely
polgármester

6 csatolt kép Pasaréti út falfestés 1Pasaréti út falfestés 6Pasaréti út falfestés 4Pasaréti út falfestés 5Pasaréti út falfestés 2Pasaréti út falfestés 3
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.