BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. június 13., hétfő 16:00

Ne vegyenek le jutalékot a pénzintézetek, ha a szülők SZÉP-kártyával fizetnek a közétkeztetésért
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy fenntartsuk a kedvezményes és igazságos közétkeztetést.
Az önkormányzat szerződéses partnerei már jelezték, hogy az általánosan jelentkező áremelkedések, az élelmiszerár-emelkedés, az energia árak emelkedése miatt 20-30 százalékos emelést tartanak szükségesnek a közétkeztetésben.
A II. kerületben rengeteg bölcsődés, óvodás és diák családja részesül kedvezményes közétkeztetésben. Átlagosan legalább a felét, de többször nagyobb részét állja az önkormányzat az étkezéseknek.
Célunk a II. kerületben, hogy megőrizzük az igazságos rendszert, és továbbra sem engedjük, hogy az étkeztetéssel kapcsolatos költségek teljes egészében a szülőket terheljék.
Sőt, további segítséget igyekszünk nyújtani azzal, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szülők SZÉP kártyával is fizethessenek az étkeztetésért, hiszen ha vendéglőben lehet vele vásárolni, akkor nem lehet akadálya annak, hogy iskolai vagy óvodai étkeztetést fizessenek vele.
A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló rendelet értelmében azonban a kártyát kibocsátó pénzintézetek jelenleg 3,6%-ot szednek be jutalékként.
Ezt a gyermekétkeztetés esetében igazságtalannak tartjuk, ezért kezdeményezni fogjuk a kormánynál, hogy módosítsák a rendeletet úgy, hogy a gyermekétkeztetésre használt SZÉP-kártyás fizetések esetében ne terhelje sem a szülőket, sem az önkormányzatokat a jutalék.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.