ONGA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. június 23., csütörtök 11:35

Kezdetét veszi az Ongai Sportcentrum öltöző épületének tetőtér beépítése
Az Ongai Sportegyesület az Ongai Sportcentrum öltöző épületének tetőtér beépítésének munkálataira pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap programja keretében meghirdetett „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” 2021 felhívásra.  

A Miniszterelnökség az FCA-KP-1-2021/1-000344 azonosítószámú programot 5.999.991 Ft-tal támogatta.

A program indokoltsága:
Az épület 2011-ben teljesen megújult, bővítésen esett át, ugyanakkor az akkori költségvetés nem tette lehetővé a tetőtér beépítését, felújítását. Emiatt megszűnt az épületben található egyetlen közösségi tér.  

A pályázati összeg elnyerésével lehetőség nyílik arra, hogy a városunk lakóinak, illetve egyesületünk és partner csapataink számára létrehozzunk hasznos, szükséges tereket a munkájuk zavartalan elvégzésére, illetve rendezvények, összejövetelek megszervezésére.  

A projekt célja:
A létrehozandó helyiségben kialakításra kerül egy edzői iroda, ahol a szakemberek megfelelő módon készülhetnek fel az edzésekre, megtervezhetik a munkát, értekezleteket, továbbképzéseket tarthatnak, ily módon is biztosítva a gyerekek fejlődését. Kialakításra kerül egy masszázs helyiség is, amely elősegíti az estleges sérülések utáni gyors rehabilitációt, valamint a lakosság számára is elérhetővé tesszük ezt a szolgáltatást. A közösségi tér létrehozása pedig lehetővé teszi 50-60 fő számára csapatépítő programok szervezését, civil rendezvények megtartását. Hosszú távú elképzelés, hogy nem csak a sportbarátoknak lesz otthona a Sportcentrum, hanem családi rendezvények, valamint civil és szakmai előadásoknak is.

1 csatolt dokumentum Kozlemeny
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.