BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. június 30., csütörtök 16:52

Hamarosan elkezdődhet a Kapás utcai rendelőintézet felújítása
Ma több alkalommal is volt, illetve lesz alkalmam egészségügyi dolgozóinkkal találkozni. 
Dr. Polák László főigazgató főorvos úrral közösen köszönjük meg az egészségügyi dolgozók munkáját Semmelweis nap alkalmából. 
Ugyancsak Semmelweis nap alkalmából vehettem részt Dr. Lengyel Árpád Kapás utcai emléktáblájának koszorúzásán a Törös Közhasznú Alapítvány A II. Kerület Egészségéért kezdeményezésére.
Hálásak vagyunk az egészségügyi dolgozóknak munkájukért, kitartásukért, hiszen az elmúlt időszakban a világjárvány kihívásai és a megnövekedett terhek mellett álltak helyt tisztességgel, becsülettel. Köszönjük erőn felüli teljesítményüket!
Még 2020-ban kötöttünk együttműködési megállapodást a II. kerületi Egészségügyi Szolgálattal, a Betegápoló Irgalmasrenddel és az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregációval annak érdekében, hogy a kerületi szakellátást a betegek igényeihez és a lehető legideálisabb ellátáshoz igazítsuk. 
Ezen felül az Egészséges Budapest Program keretében a Kormánnyal és a Fővárossal közösen rengeteg rendelőfelújítást végeztünk el. Kiemelendő a nem rég átadott,  egykori Fazekas utcai pártiroda helyén létesült a Vízivárosi orvosi rendelő kialakítása, illetve a Lotz Károly utcai rendelő teljes felújítása, amit napokon belül átadunk.
A legfontosabb, a Kapás utcai rendelőintézet felújítása is hamarosan elkezdődhet. 
Magyarország Kormánya, az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Egészséges Budapest Program keretein belül 401 millió forintos támogatásban részesítette a projektet, ehhez az önkormányzat plusz önrészt biztosított.
Ennek keretében megújul a teljes földszinti váró, korszerűsítjük az orvostechnológiai eszközöket és a betegirányító rendszert.
Fontos, hogy nemcsak az egyházi fenntartású egészségüggyel működünk együtt, hanem a kormánnyal is, így bízunk benne, hogy az az 1,2 milliárd forintos támogatási igény, amiből a Kapás utcai rendelőintézet teljes felújítását végeznénk el annak érdekében, hogy kívül, belül és orvostechnológiailag is megújulhasson, hamarosan rendelkezésre fog állni. 
Köszönjük a türelmüket előre is! Azon leszünk, hogy mind a betegeket, mind az itt dolgozókat a lehető legkevesebb kellemetlenség érje a munkálatok idején!
Őrsi Gergely
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.