DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. július 18., hétfő 19:46

Tovább fejlődött a Dunakeszi Szabadstrand
Vízi- és sporteszközökkel és a hozzájuk tartozó mentőmellénnyel, evezőkkel, valamint napozóágyakkal, kerékpáros szervizoszloppal, biztonsági kamerák telepítésével, taktilis vezetősáv kiépítésével, öntözőrendszerrel, füvesítéssel és virágosítással fejlődött tovább a Dunakeszi Szabadstrand.

Véget ért a Dunakeszi Duna Szabadstrand Fejlesztése pályázati projekt Kisfaludy Fejlesztési Program V. üteme, amelynek köszönhetően 29,936 millió forint állami támogatásból vízi- és sporteszközöket, mentőmellényeket, evezőket, napozóágyakat vásárolt az Önkormányzat, valamint rehabilitációs szakmérnök által tervezett taktilis vezetősávot épített ki a sétányon, ahová kerékpáros szervízoszlop és 9 db biztonsági kamerát telepített A STR5-PM-003 azonosító számú projekt részeként a sétány mellett ligetes területen öntözőrendszert fektettek le, hogy a frissen ültetett fű és 1000 db nárcisz folyamatos vízellátása biztosított legyen. Az öntözőrendszer tervezése is az elnyert támogatásból valósult meg.


A vízieszközök tárolóhelyének kiépítése és az őrzés biztosítása után a strandra látogatók részére két darab SUP, 2 darab négyszemélyes kenu, egy darab egy- és egy darab kétszemélyes kajak bérlésére nyílik lehetőség.


A 2017-ben átadott Dunakeszi Szabadstrand a mostani befektetéssel már 3. alkalommal fejlődött tovább. A korábbi Kisfaludy Programokban épült meg a mosdó, az öltöző, és kerültek ki a házirend táblák, a 3 napozóstég, a szelektív szemetesek, a strandszéf, a digitális tábla és bővült a pihenőpadok köre.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.