CECE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2022. július 21., csütörtök 11:14

Cece Deák Ferenc utca csapadékvíz elvezetése, a tervezett kerékpárút figyelembe vételével 2022/03/01
A fejlesztés a TOP-2.3.1-16 sz. Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések c. pályázati konstrukció keretében valósul meg. A tervezett beruházás célterülete Cecén a Deák Ferenc utca, ahol mintegy 1985,3 fm gravitációs zárt csatorna kerül megépítésre.
A település Deák Ferenc utcai szakaszán nyílt földmedrű és burkolt csapadékvíz elvezető árkok szállítják a felszíni csapadékvizeket a befogadókba. A földmedrű árkok és az átereszek az idő folyamán részben és helyenként teljesen feliszapolódtak, így a szükséges keresztmetszet és a kapacitás lecsökkent.
A projekt keretében mintegy 1985,3 fm gravitációs zárt csatorna kerül megépítésre a Deák Ferenc utcában. A tervezett zárt csatornahálózat biztosítja a terület vízelvezetését és a kerékpárút megépítésének lehetőségét is. A zárt csatornák DN 500 beton illetve DN 300, DN 400 KG PVC típusú műanyag csövekből épülnek. A műanyag csatornákon előregyártott beton hordalékfogós aknakamrával és előregyártott felmenő résszel ellátott tisztítóaknák készülnek, 1,0 m belső átmérővel, öv. víznyelős fedlappal, vízzáró kivitelben.
A zárt csatornákon a felületi csapadékvizek bevezetése céljából víznyelő aknák és víznyelő rácsok készülnek. A mélypontokra eső tisztítóaknára víznyelőrácsok kerülnek beépítésre.
A tervezett beruházás 2023.II. negyedévére készül el.
Kedvezményezett neve: Cece Nagyközség Önkormányzata
Projekt címe: Cece Deák Ferenc utca csapadékvíz elvezetése, a tervezett kerékpárút figyelembe vételével
Szerződött támogatás összege: 230 000 000,- Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projektről bővebb információt a www.cece.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Fazekas Gábor, polgármester
polgarmester@cece.hu, +36 25 505-150
A Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással valósul meg „Cece Deák Ferenc utca csapadékvíz elvezetése, a tervezett kerékpárút figyelembe vételével” c. projekt. A projektet a TOP-2.3.1-16 sz. Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések c. pályázati konstrukció keretében Cece Nagyközség Önkormányzata valósítja meg, melyhez 230,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.


1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.