BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. július 22., péntek 12:09

Tovább bővül a Margit-negyed: a Bolygó a Greenpeace támogatásával költözik a II. kerületbe!
Köszöntöm a kerület és a folyamatosan bővülő Margit-negyed legújabb beköltözőjét, a Bolygó  közösségi teret, amely a Greenpeace Magyarország támogatásával nyújt programokat, kulturális és művészeti foglalkozásokat a klímaválság megoldásáért tenni vágyóknak, a II. kerület lakóinak és a hozzánk látogatóknak! 
Budának és a II. kerületnek nagyon fontos a környezettudatosság, a zöld szemléletmód erősítése. A jövőnk csak zöld lehet. Ezért vagyok nagyon boldog, hogy a kerületben találta meg új otthonát a Bolygó nevű közösségi tér, amely korábban ideiglenes helyszínen működött Pesten.
A Bolygó változatos programjai ingyenesek lesznek a közösségi tér látogatóinak: mindenkinek, aki szeretne tenni a fenntartható életmódért, vagy akár csak megjavítaná elromlott tárgyait, esetleg inna egy kávét jó társaságban.
A Greenpeace a Margit-negyed program keretében pályázott az Önkormányzat tulajdonában lévő egyik üresen álló ingatlanra, vállalva, hogy a helyszín ingyenesen látogatható rendszeres kulturális és környezetvédelmi programokat kínál majd mindenki számára.
Ma átadtuk a Bolygónak a kulcsokat, remélhetőleg rengeteg vendéggel, sikeres programokkal üzemel majd a negyed legújabb közösségi tere.
Büszke vagyok arra, hogy újra élettel telik meg a Margit-negyed, és olyan intézmények, klubok, boltok és szolgáltatók találnak itt otthonra, akik értéket hoznak Budára.
Terveink szerint hamarosan indul a Margit-negyed következő pályázati köre, bízom benne, hogy hamarosan újabb beköltözőket köszönthetünk!
Őrsi Gergely
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.