BALASSAGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. augusztus 8., hétfő 16:33

ÚJ TÖBBFUNKCIÓS KÖZÖSSÉGI TÉR JÖTT LÉTRE BALASSAGYARMATON
Befejeződött Balassagyarmat Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Program keretén belül a TOP-7.1.1-16-H-088-1 számú tárgyú helyi felhíváson 85,00 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00709 azonosítószámú projektjének megvalósítása.
 
Az európai uniós támogatás segítségével, a Többfunkciós közösségi tér kialakítása a Balassagyarmat Rákóczi fejedelem út 25-27. épületekben megnevezésű projekt során egy különleges hangulatú rendezvénytér jött tétre a város szívében.
A Főtér szomszédságában lévő épületek a város egyetlen többszintes, nyitott függőfolyosóval rendelkező, „gangos” házai. E polgári „hagyományt” kívántuk életre hívni a kulcsprojekt megvalósításával, egy régi-új típusú közösségi tér létrehozásával, mely alkalmassá vált önkormányzati kezdeményezésű programok mellett civil szervezetek által megvalósuló rendezvények, akciók lebonyolítására is.
A fejlesztés során a Rákóczi fejedelem út 27. épület földszintjén közel 100 m2 alapterületet érintve történt meg a teljes körű felújítás. Emellett a mintegy 235 m2 nagyságú belső udvar felújítására is sor került új burkolattal, színpad kialakításával.
A projekt az ún. közösségvezérelt helyi fejlesztésként (Community-Led Local Development), a Balassagyarmati Helyi Közösség által meghirdetett helyi felhívás keretében valósult meg európai uniós forrásból.


Bővebb információ a www.balassagyarmat.hu oldalon található.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.