MENDE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2022. szeptember 22., csütörtök 09:43

Települési kék infrastruktúra fejlesztése Mendén
Kedvezményezett neve: Mende Község Önkormányzata
Projekt megnevezése: Települési kék infrastruktúra fejlesztése Mendén
Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00005
Támogatás összege: 282,59 millió forint
Támogatás aránya: 100% vissza nem térítendő
 
Mende Község Önkormányzata Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében benyújtott TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00005 azonosítószámú „Települési kék infrastruktúra fejlesztése Mendén” című támogatási kérelme pozitív elbírálásban részesült. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg Európai Uniós támogatás segítségével. 
Az Európai Uniós fejlesztés keretében megvalósul a Zsellérhegyi záportározó rekonstrukciója, valamint a Hősök terétől kezdődően a tározó előtti csőátereszig az Andrássy utcában elhelyezkedő burkolt árkok tisztítása és a sérült elemek helyreállítása. A beruházás célja a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése, rekonstrukciója az integrált csapadékvíz-gazdálkodás céljainak figyelembevételével.
A meglévő Zsellérhegyi záportározó és levezető árok kiépítése óta eltelt időszakban a Zsellérhegyi záportározó részlegesen feltöltődött, a terület nagyobb foltokban növényzet nőtte be. A záportározó gátja erodálás következtében magasságcsökkenés miatt nem biztosítja a hirtelen érkező csapadékvíz visszatartását és szabályozott levezetését. A meglévő záportározó rekonstrukciójával, a vízvisszatartó és tározó képesség helyreállításával, valamint a tározó terület és térfogat növelésével hosszabb időszakra és biztonságosan biztosítható az Andrássy utca és a csatlakozó utcák területén található ingatlanok árvízi elöntés elleni védelme. A beruházásnak köszönhetően a magán ingatlanokról történő árkok korrekciójával több belterületi ingatlan használhatósága, beépíthetősége és lakóterületi funkció biztosítása valósítható meg.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.