AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. szeptember 22., csütörtök 13:36

A határvadász képzésről is hangzott el tájékoztatás
Óvodások, kisiskolások és szakiskolás diákok kapnak hasznos tanácsokat a Mobilitási hét és a Biztonság hete programsorozatában. Gyuris Mónika, az Ajkai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója szeptember harmadik hetében számos intézményt keresett fel. A Fekete István -Vörösmarty Mihály Általános Iskola alsó tagozatosaihoz szeptember 21-én  látogatott el a tűzoltóság és a rendőrség munkatársai, valamint a Magyar Biztosítók Szövetsége szakembere. A kisdiákok érdeklődéssel nézték a tűzoltó és a rendőrségi bűnügyes gépjármű berendezéseit. Érdeklődtek, hogy mely eszközt mire használnak. Beszélgettek arról, hogy mikor van szükség arra, hogy rendőr vagy tűzoltó segítségét kérjék. A gyerekek többsége azt is tudta, hogy a 112-es a segélyhívó szám. A biztosító munkatársával kisebb csoportokban beszélgettek. Kérdésre elmondták, hogy ha kár ér bennünket, és előzőleg kötöttünk biztosítást, számíthatunk anyagi segítségre. 
A Molnár Gábor szakiskolásoknak Gyuris Mónika a drogos és a részegszemüveggel tartott bemutatót, valamint beszélt az Elf bar nevű cigaretta használatának veszélyeiről. 
Az óvodások az Ovijárat elnevezésű programban láthatósági mellényben rendőri kísérettel tettek sétát a városban, miközben a biztonságos közlekedésről beszélgettek. A kerékpárok regisztrációjára is volt lehetőség, a jármű adatai bekerültek a rendőrségi nyilvántartásba, így az esetleges eltulajdonítás után könnyebb annak keresése. Az Esélyegyenlőségi napon bűn- és balesetmegelőzési tájékoztatást adtak az érdeklődőknek, illetve a határvadász képzésről is lehetett tájékoztatást kapni.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.