BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2022. szeptember 28., szerda 08:57

Nem zár be a csepeli Zászlós szálló – sikeres megállapodást kötött a csepeli önkormányzat
Sikeres megállapodást kötött Csepel polgármestere, Borbély Lénárd és Jellinek Dániel, az Indotek Group vezetője. Ennek értelmében nem zár be a csepeli Zászlós szálló.


Nemrég jelent meg a hír, hogy a háború okozta magas energiaárak nyomán az egyik csepeli szálló október 15-én bezár, így 250 embernek – köztük 50 gyereknek – szűnik meg a lakhatása. 
Csepel önkormányzata sikeres tárgyalást folytatott a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak. 
Ennek értelmében a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig megkezdik a szálló teljeskörű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét. Az önkormányzat azt vállalja, megteremti annak lehetőségét, hogy a cégcsoport településrendezési szerződés megkötésének vállalása mellett további munkásszállásokat alakítson ki a kerületben. 
Az új munkásszállók létrehozásának feltételei, hogy csak olyan magas színvonalú, összkomfortos munkásszállásokat alakíthatnak ki, ahol kizárólag cégekkel és állami szervezetekkel kötött szerződéses keretek között tartózkodnak munkavállalók. 
Csepel önkormányzata ezzel nem csak kezelte és megoldotta a fennálló problémát, de minőségi és megfizethető szálláshelyek is létesülhetnek a kerületben. 
Ebből is jól látszik, hogy az ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni. Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette.
Köszönjük az Indotek Group-nak és Jellinek Dánielnek, hogy közös megoldást találtunk!

 Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata



 


 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.