BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2022. szeptember 28., szerda 09:15

Buda segít! - Hajókirándulás helyett 5000 forintos Fény Utcai Piacon levásárolható kupon az idősek világnapja alkalmából
Erről a csütörtöki képviselő-testületi ülésen tárgyalandó javaslatunkról tájékoztattam a Fény Utcai Piac tulajdonosait, bérlőit kedden.
A Fény kupon célja, hogy a kerületben élő rászoruló nyugdíjasoknak segítséget nyújtsunk az egyre nagyobb nehézséget okozó az élelmiszer-drágulás miatt a bevásárlásban, legyen szó zöldségről, gyümölcsről, húsról.
A Fény kuponnal idén 5000 forint értékben járulhatunk hozzá a rászoruló nyugdíjsok piaci bevásárlásához. 
A „Fény kupon” fedezetét egy a kerületieknek szóló, 2019-ig több alkalommal megrendezett hajókirándulás költsége adja. Úgy ítéltük meg, hogy az egyszeri kirándulás helyett jobban hasznosul ez a forrás, ha a leginkább rászoruló nyugdíjasok élelmiszer-vásárlását segítjük vele, ezért a hajókirándulást lemondtuk.
Javaslatunk szerint a Fény kupont várhatóan a II kerületi lakcímmel rendelkező szociálisan rászoruló 65. életévüket betöltött szomszédaink kérelmezhetik, akik részére megállapított nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátás havi összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 550%-át. A kérelmezés menetéről és a felhasználási lehetőségekről természetesen pontos tájékoztatást fogunk adni a rendelet reménybeli elfogadását követően a Budai Polgárban és online. 
Őrsi Gergelypolgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.