AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. szeptember 29., csütörtök 12:43

Ismét korizhatunk
Az ajkai jégkorongozók a 2022-2023-as szezonra való felkészülést július végén  szárazedzésekkel kezdték, majd augusztus elsejétől már a jégen folytathatták a felkészülést.
Minden korosztálynak a normál edzésmenet mellett edzőtáborra is volt lehetősége, valamint a felkészülés utolsó szakaszában edzőmérkőzéseket is játszottak az óriások.
A klub két U8-as, két U10-es csapatot, egy U12-es és egy U14-es korosztályos csapatot nevezett a bajnokságba. Emellett idén először U18-as korosztályban is pályára lépnek az ajkai óriások, eddig az Egerszegi Titánok és a UNI Győr-Nemak ETO HC ellen mérkőztek.
Szeptember második hétvégéjén már két korcsoportnak is megkezdődött a bajnokság. Hazai pályán az U12-es korosztály eddig a Debrecen, illetve a HKB Vikings csapatát fogadta. Az U14-es korosztály a kvalifikációs szakaszban mérkőzött meg eddig a Vasas, a Debrecen, a HKB Vikings, MAC Budapest A1 csapataival. Még hátra van az FTC, illetve a MAC Budapest A2 elleni mérkőzés.
Pákai Gergő klubvezetőtől megtudtuk, hogy az 5 fős edzői gárdában egy fő személyi változás történt, Dunaújvárosból egy fiatal edző Makovics Bence érkezett, aki az U10-es korosztály vezetőedzője lett.  
Balogh Márton létesítményvezetőtől megtudtuk, hogy a Jégcsarnok üzemeltetése zavartalan, ugyanis a villamos energiára vonatkozó szerződésük 2023. év végéig szól.
A jövőben is törekedni fognak energiahatékony működésre és a bevételeik növelésére. Az üzemeltetési költségek egy részének a fedezésére TAO támogatás jelent segítséget.
Plusz bevételt jelent, hogy augusztusban szabad jégidőben a Jászberény, a Kanadai Magyar Hokiklub, illetve a zalaegerszegi hokisok és jégtáncosok is itt edzőtáboroztak.
A klub ismét meghirdeti az ovikorit, amely az előző években nagy népszerűségnek örvendett. Jelenleg folyik az igényfelmérés, remélhetőleg novembertől délelőttönként már az ovisok is birtokba vehetik a jeget. Szintén október közepétől lesz lehetőség közönségkorcsolyázásra, és tervben van, hogy havonta egyszer a fiatalok által nagyon kedvelt jégdiscot is megtartják.
A csarnok palánkfelületén számos cég reklámozza már magát, de van még lehetőség arra, hogy  több vállalkozás, gazdasági társaság hirdetéseit is elhelyezzék.
Az Ajkai Óriások mérkőzéseiről és a Jégcsarnok programjairól az érdeklődők a létesítmény facebook oldalán, valamint a szeptembertől induló ajkajegcsarnok.hu honlapon találnak tájékoztatást.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.