KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2022. november 16., szerda 10:30

Ingyenes LED-csere Programot indított Kaposvár
LED-fényforrásra cserélhetik régi izzóikat a kaposváriak, az önkormányzat kedden indított, az energiatakarékosságot és a környezet védelmét szolgáló programjában – jelentette be Szita Károly a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

A településvezető szavai szerint a térítésmentes csere lehetősége azok előtt nyílik meg, akiknek kaposvári lakcímük van. Hozzátette: a program szükségességét az energiaáraknak az orosz-ukrán háború és az azzal összefüggő brüsszeli szankciók miatti emelkedésével indokolta. Egy háztartás villamosenergia-költségének 30 százalékát a világítás teszi ki, nem mindegy, milyen fényforrásai vannak a lakosságnak – jegyezte meg.

Kitért rá, az elmúlt évek kaposvári beruházásaiban meghatározó volt, hogy a város 2030-ra a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget érje el, a megújuló energiákat már ma is kaposváriak ezrei használják.
Pintér Rómeó alpolgármester közölte, az izzócserére regisztrálni a oldalon lehet, ahol az igénylő kiválaszthatja, meleg vagy hideg színvilágú fényforrásokat szeretne, és a foglalat típusát is megadhatja. A pályázókkal szemben elvárás, hogy a LED-eket két éven át használják. Azok, akik nem tudnak online regisztrálni, a város négy regisztrációs pontján adhatják le kérvényüket – tette hozzá az alpolgármester.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.