NEMESNÁDUDVAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2022. november 22., kedd 14:30

NEMZ-N-21-0106 azonosítószámú Óvoda fejlesztési pályázat Nemesnádudvar
A Miniszterelnökség által kiírt pályázaton a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kezelésében, a Német Önkormányzat Nemesnádudvar, mint intézményfenntartó 8 000 000,- forint összegű támogatásban részesült a Nemesnádudvari Német Nemzetiségi Óvoda felújítási munkálataira és az oktatási-nevelési feladatok ellátását segítő tárgyi eszközök (kis asztalok, ágyneműk, mozgásfejlesztő- és udvari játékok, egyenruhák, nemzetiségi nevelést segítő képeskönyvek) beszerzéseinek, bábelőadások és kirándulások költségeinek finanszírozására.
A szakmai anyagok beszerzésének keretében német nyelvű képeskönyvek, német népzenei cd-k, filcek, színes lapok, festékek kerültek megvásárlásra. Megtörtént az egyenruhák beszerzése. Nagy sikere volt a bábelőadásoknak és a solymász előadásnak. Szakmai programként került megvalósításra a Márton nap, az ovis kirándulás. Karbantartás keretében lámpatestek cseréjére (LED), a helyiségek festése, a középső csoport újravakolása, a lefolyó szerelése, wc elválasztók telepítése, csaptelepek szerelésére valósult meg.
Az épület felújítása során az óvoda bejárati ajtó bontása és új ajtó beszerelése, a középső csoport falburkolatának előkészítő és szerelési munkálatai készültek el. Tárgyi eszközök beszerzése keretében mozgásfejlesztő (kis értékű) játékokat, valamint a DIOO fejlesztő játék egy modulját és asztalokat vásároltunk. Az udvari játékok beszerzése föld-és kőművesmunkákat igényelt, gumitéglát raktunk a hintához, mászókához.
A biztonságos működési körülmények kialakítása feltétele annak, hogy a Nemesnádudvari Német Nemzetiségi Óvodában folytatódhasson a színvonalas nemzetiségi nevelési hagyományápolási munka.

1 csatolt dokumentum támogató logók
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.