BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2023. január 19., csütörtök 11:42

Újbuda képviselő-testülete nemet mondott a Fidesz politikai akciójára
A kerület képviselő-testületének döntése alapján nem indul ellenem fegyelmi eljárás. Ezt az indítványt a Fidesz adta be azzal a váddal, hogy engem terhel a felelősség, amiért az első támogatási körben Újbuda nem kapott a kormány által osztott rezsikompenzációból.
 

Az ülés előtt is ismert volt, hogy Újbuda Önkormányzata teljeskörűen, határidőre eleget tett az adatszolgáltatási kötelezettségének, a kerület menedzsment tervét az illetékes hivataloknak, és a döntéssel megbízott kormánybiztosnak is elküldte. A folyamatot szabályozó kormányhatározat és –rendelet szerint ezen adatszolgáltatás volt az egyetlen feltétele az objektív döntés meghozatalának. A személyes tárgyalás elől sem zárkóztam el, a korábbi tapasztalatok alapján azonban, polgármestertársaimmal közösen szándékoztam részt venni az egyeztetésen.
 

Annak érdekében, hogy a második körös egyeztetésen történő részvétel folyamatát gördülékenyebbé tegyük, az adatszolgáltatást ismét megtettük, és ezzel egyidőben a menedzsmenttervet online felületeinken publikáltuk. 
 

Ennek ellenére a Fidesz, minden érintett kerületben összehangolt politikai játszmába kezdett, és fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármesterek ellen, így ellenem is. A kormánypárt képviselői természetesen tisztában vannak azzal, hogy a kerület vezetése eddig is, és ezentúl is mindent megtesz, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben forrásokat biztosítson a működéshez.
 

A fegyelmi eljárás kapcsán arra kértem a kerület fideszes képviselőit, hogy az ehhez hasonló, felesleges akciók helyett inkább járjanak el a kormánynál Újbuda érdekében, és érjék el, hogy a kormány objektív döntést hozzon a kerületet megillető támogatás mértékének meghatározásában.
 

A szavazásban érintettségem okán, természetesen nem vettem részt.
 


 

2023. január 19. 
  


 

dr. László Imre
 

Újbuda polgármestere
 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.