BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2023. május 23., kedd 14:09

Erzsébetvárosban nemet mondunk a védőnői szolgálat államosítására!
Az elmúlt 13 évben az már számtalanszor bebizonyosodott, hogyha ez a kormány valamely területen központosítani akar az színvonalcsökkenéssel és romló munkakörülményekkel fog járni, gondoljunk csak az iskolák és a kórházak államosítására. Most pedig azt akarja a kormány, hogy önként és dalolva adjuk át a védőnői szolgálatot.

Erre mi nemet mondunk és csatlakozunk azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek azt akarják elérni, hogy diktátumok helyett minden település maga dönthessen a védőnői szolgálat átadásról úgy, ahogyan most már a szakrendelők esetében is. Erzsébetvárosban is sok forrást fordítunk a védőnői hálózatra, de hisszük, hogy az itt élők egészségébe való befektetés, a jövőbe való befektetés, ezért nem akarjuk, hogy az államosítással veszélyeztessék a védőnőink magas színvonalon végzett munkáját.

Az egész központosítás alapvetően elhibázott ötlet, nincs is rendesen kidolgozva, ami rengeteg védőnőt tart bizonytalanságban. Az azonban biztos, hogy mi Erzsébetvárosban elkötelezettek vagyunk a védőnőink iránt, ezért az esetleges államosítást követően is készek vagyunk biztosítani azokat a többletjuttatásokat, amelyeket eddig is garantáltunk számukra.

Niedermüller Péter
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.