BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2023. október 12., csütörtök 10:27

A dohányboltok se árusíthassanak 22 óra után alkoholt!
A közterületi alkoholfogyasztás országszerte, így Budapesten is rengeteg problémát okoz, éppen ezért alkotnak az önkormányzatok, többek között Erzsébetváros is olyan szabályokat, amelyek megtiltják az üzleteknek, hogy 22 óra után szeszes italt áruljanak. Csakhogy nálunk is vannak éjjel-nappal nyitvatartó nemzeti dohányboltok, amelyeknek a működését a kormány jóvoltából nem szabályozhatjuk.

Ez viszont komoly probléma, mivel a trafikokban vásárolt alkoholt sokan az üzlet előtt, az utcán hangoskodva fogyasztják el, ami zavarja a lakosok nyugalmát. A Fideszben is tudják, hogy ez gondot jelent, ugyanis még 2019-ben Kocsis Máté kezdeményezte, hogy az önkormányzatok szabályozhassák a dohányboltok működését. Ebből végül nem lett semmi, ismét mások érdekeit helyezték előbbre, az önkormányzatokat és lakókat pedig magukra hagyták.

Mi úgy gondoljuk, hogy további szabályozásra van szükség a közterületeken történő alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében, ezért fogjuk kezdeményezni kerületi szinten, illetve polgármestertársaimmal és az országgyűlési képviselőkkel közösen, hogy a dohányboltokra is ugyanolyan szabályok vonatkozzanak, mint minden más üzletre.

Niedermüller Péter
polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.