BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2023. október 12., csütörtök 14:09

SegítőPont nyílt a Mammutban
Sokszor a legnehezebb annak felismerése és elfogadása, hogy valakinek segítségre van szüksége. A következő lépés, hogy segítséget kérünk. Mi ezt tettük könnyebbé, elérhetőbbé a Mammut SegítőPont létrehozásával.
Nincs két egyforma élethelyzet, nincs két egyforma nehézség, de az biztos, hogy senki sem maradhat egyedül a problémájával. Megoldásnak, segítségnek vagy kezelésnek léteznie kell, méghozzá elérhető közelségben.
A Mammut SegítőPont létrehozásának célja, hogy segítséget tudjunk biztosítani a lelki nehézségekkel küzdők számára. A SegítőPont lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított. Az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a mammutsegitopont@gmail.com e-mail címen.
Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. A SegítőPont üzemeltetése több szakmai szervezet részvételével valósulhat meg. Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központ munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a II. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória.
A SegítőPont működéséről a Mammut Bevásárlóközpontban több helyszínen is elérhetők a szükséges információk, illetve a bevásárlóközpont weboldalán és Facebook-oldalán is bárki tájékozódhat róla. Emellett a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) 24 órás ingyenes telefonos elérhetőségein (116-123 vagy 06-80-810-600) is bármikor segítséget lehet kérni, amiről tájékoztató matricák kerültek kihelyezésre a bevásárlóközpont területén.
A Mammut Bevásárlóközpont a II. kerülettel összefogva az elmúlt években több közös kezdeményezést indított a helyi közösségek támogatására, ennek legfrissebb állomása a mostani együttműködés.
Köszönöm mindenkinek a segítségét!Vigyázzunk egymásra!

Őrsi Gergely polgármester

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.