TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. november 2., csütörtök 08:06

Nyitó sajtóközlemény
Sajtóközlemény
Élhető Tapolca
2023/11/02
A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-VE1-2022-00003 azonosítószámú „Élhető Tapolca” című projekt keretében belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztésre, valamint fenntartható közlekedésfejlesztésre kerül sor. Tapolca Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett 119,28 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás intenzitása: 100%.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. Tapolca Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett a TOP_PLUSZ-1.2.1-21 Élhető települések című felhívásra benyújtott pályázatával 119,28 millió vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.
A projektben Kedvezményezett:
-       Tapolca 4 helyszínén zöldinfrastruktúra fejlesztés keretében fásítást, utcabútorok kihelyezését, kutyafuttató létesítését tervezte.
-       Fenntartható közlekedésfejlesztés keretében a Köztársaság téren a megnövekedett forgalom miatt, a biztonságos közlekedés érdekében a tér átépítését, a forgalmi rend alakítását, parkolóhelyek számának növelését kívánja megvalósítani.
-       A Kossuth Lajos utcában a meglévő keskeny járda szélesítését tervezte a közlekedők biztonságának növelése érdekekében a meglévő kiemelt, szintbeli gyalogátkelő felújításával együtt.
A projekt célja a település környezeti állapotának, klímájának javítása, közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, élhető települési környezet kialakítása, éghajlatváltozás mérséklése, a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, a biztonságos közlekedés feltételeinek javítása.
A fejlesztés eredményeként Tapolca élhetőbb, klímabarát településsé válik.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2025.05.30.
A projektről bővebb információt a www.tapolca.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Tapolca Város Önkormányzata
Elérhetőség:
telefonszám: 87-511-150
e-mail: polgarmester@tapolca.hu

1 csatolt dokumentum Nyitó sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.