BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület - Terézváros Önkormányzata
2024. január 11., csütörtök 14:24

Lesz megoldás Terézvárosban a balesetet szenvedett balerina lakáshelyzetére
A terézvárosi önkormányzat korábbi ígéretéhez híven nemcsak megkeresi a megfelelő lakást, hanem vállalja az átalakítását is, hogy biztosítsa a Jókai utcában súlyos balesetet szenvedett Tóth Nikolett minden igényét kielégítő lakhatását. 

Az Operettszínház balerinája Terézvárosban élt és dolgozott, amikor 2022 nyarán egy leomló ház maga alá temette, és súlyos sérüléseket szenvedett. A polgármester az önkormányzat nevében már akkor felajánlotta a családnak, hogy amennyiben szükségét érzik, és elfogadják a segítséget, úgy a korábbi, 3. emeleti lakás helyett egy olyan ingatlant biztosíthat az önkormányzat Nikolettnek, ami a megváltozott igényeket minden tekintetben kielégíti. Könnyen megközelíthető, akadálymentes, speciális kialakítású lakásra van szükség, ahol a hölgy a megváltozott életkörülményei ellenére önálló életvitelt folytathat.

Soproni Tamás polgármester: ,,Több ingatlant is megmutatunk a családnak, ma is egyeztetünk, és remélem, hogy hamarosan azzal a hírrel jöhetünk, hogy Nikolett ismét közöttünk, Terézvárosban élhet. Ez egyrészt öröm nekünk, mert segíthetünk, másrészt ismét abban a kerületben lakhat, melyet szeret, melyhez ezer szállal kötődik." 

Az önkormányzat, amennyiben sikerül megtalálni a minden tekintetben megfelelő lakást, vállalná a szükséges felújítást és átalakítási munkák elvégzését is.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.