BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület - Terézváros Önkormányzata
2024. január 18., csütörtök 12:23

Terézvárosban angol nyelvű fogadónap követi az egyedülálló angol nyelvű önkormányzati magazint
Angol nyelven is tart mostantól fogadónapot Terézváros polgármestere. A különleges fogadónapon azokat a külföldieket várja Soproni Tamás, akik a VI. kerületben már állandó lakosok.

A legutóbbi népszámlálás adatai szerint a VI. kerületben élők 25%-a külföldi állampolgár. A terézvárosi óvodákba és iskolákba járó gyerekek közel 20%-a nem magyar. Erre reagálva jelent meg az önkormányzati lapok sorában egyedülálló módon angol oldalakkal a kerület magazinja tavaly októberben, amit számos további lépés követett. Az önkormányzat nyáron tanfolyamot tartott a kerületben tanítóknak, melyen a magyar mint idegen nyelv tantárgy oktatását tanulták a pedagógusok, akik ezt a tudást már alkalmazzák is az iskolákban. Az önkormányzat saját kulutrális intézményében ingyenes magyar nyelvtanfolyamot is tart itt élő külföldieknek.

Soproni Tamás polgármester szerint kikerülhetetlen szükségszerűség lett, hogy az önkormányzat megszólítsa a kerületben élő, nem magyar anyanyelvű polgárait, és egyben segítse őket a beilleszkedésben, valamint az itt élő magyarokat a befogadásban. Ezért született meg a Terézváros magazin különszáma is, és ezért nyújt a már megszokott havi fogadónapon belül angol nyelven is segítséget nem magyar lakóinak Terézváros önkormányzata.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.