BUDAPEST FŐVÁROS VI. kerület - Terézváros Önkormányzata
2024. február 5., hétfő 13:39

Közérthetően, átláthatóan Terézváros költségvetéséről
A terézvárosi önkormányzat ötödik éve készíti el azt a weboldalt, amely a kerület költségvetésének felépítését, adatait magyarázza el a kerület lakóinak. A munkát idén is a közpénzek átlátható felhasználásáért dolgozó K-Monitor szakmai iránymutatása alapján készítette el a VI. kerület vezetése.

Mennyi pénzből gazdálkodik Terézváros? Mennyibe kerül a hivatal, az óvodák, bölcsődék, szociális intézmények működtetése, az utcáink tisztán tartása, az egészségügy? Mennyi pénz jut a rászorulók támogatására, fejlesztésre, zöldítésre? Mindez a kerület  költségvetéséből derül ki, ami a laikusok számára terjedelmes és ijesztő adattömeg. Ezt a számrengeteget fordítja le, és teszi közzé évről évre Terézváros az átláthatóság és egyben az elszámoltathatóság jegyében.

Soproni Tamás polgármester: A demokrácia alappillére, hogy biztosítsuk az itt élőknek kerületünk átláthatóságát és a közérthető tájékoztatást. Ennek egyik eleme, hogy betekintést adjunk a büdzsébe, melynek kezelését a terézvárosiak ránk bízták. Ez a weboldal azt szolgálja, hogy ne csak lássák, hanem értsék is a számokat, és közben még az idei fejlesztéseket, beruházásokat is megismerjék.

A honlap elkészítésében a K-Monitor, a tiszta, átlátható politikai, gazdasági és társadalmi környezetet megteremtéséért dolgozó szervezet az önkormányzat partnere. Az átláthatóság biztosítása érdekében a Transparency International Magyarországgal is együttműködött már Terézváros önkormányzata, amely az Ez a minimum! programnak is résztvevője.
A Terézváros költségvetését bemutató honlap 2024-es adatai mától elérhetők.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.