BUDAPEST FŐVÁROS XVI. kerület Önkormányzata
2024. február 29., csütörtök 12:21

Sajtóközlemény
SAJTÓKÖZLEMÉNY


Egyes sajtóorgánumok utánajárás nélkül vették alapul a XVI. kerületi köznyelvben csak „hazudós Hollai”-ként nevezett Hollai Gábor, momentumos önkormányzati képviselőnek a Facebook-posztját, mely alapján valótlan cikkeket közöltek. Kérjük, hogy ezen cikkeket haladéktalanul a valóságnak megfelelően módosítsák!

Hollai Gábor állításával ellentétben az igazság az, hogy a képviselő-testületünk nem hozott olyan határozatot, hogy a Reformátorok terén található emlékműről Balog Zoltán nevét vagy idézetét el kell távolítani!

Mellékelten megküldjük a képviselő-testület határozatának a linkjét, mely mindössze arról szól, hogy a képviselő-testület a szobrot állító és finanszírozó alapítvány számára küldte meg döntéshozatalra a képviselő-testületi előterjesztést. Ez a határozat nem jelenti sem azt, hogy a képviselő-testület egyetért Hollai Gábor képviselő javaslatával, sem azt, hogy elutasítja azt.
A határozat (70/2024.(II.21.) Kt.) elérhetősége a csatol webcímen található.

 

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat a törvényes határidőn belül sajtó-helyreigazítási eljárást fog kezdeményezni minden olyan sajtóorgánummal szemben, ami a megjelent cikket a valóságnak megfelelő módon nem korrigálja.

 

Budapest, 2024. február 29.

 

Kovács Péter s.k.
polgármester

 


1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.