PUSZTAFÖLDVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2024. március 13., szerda 11:16

Sajtóközlemény a TOP_Plusz 1.2.1- 21 Élhető Pusztaföldváért projekthez
rövidtávú célja Pusztaföldváron egy olyan projekt megvalósítása, amelynek keretén belül két játszótér, egy liget, egy kondi park felújítása, valamint a forgalom csillapítása miatt fekvőrendőrök lehelyezése történik meg.
 
A projekt hosszútávú célja Pusztaföldvár népességmegtartó és népességvonzó képességének növelése a települési és környezeti feltételek javításával, amely az életkörülmények fizikai hátterének javítására fókuszál.
Az átfogó célok teljesüléséhez a lakosság által igénybe vett szolgáltatások minőségének javítására („A minőségi szolgáltatások elérhetőségének fejlesztése”) fókuszáló tematikus céllal járul a projekt hozzá. Ezekhez egy, a megyei perifériák felzárkóztatását segítő területi célkitűzés kapcsolódik („Társadalmi- és gazdasági kohézió erősítése a komplex programmal fejlesztendő járásokban (KLH)”.
 

 

A fejlesztéshez kapcsolódó nyilvános eseményeken, kommunikációjában és viselkedésében a támogatott esélytudatosságot fejez ki, azaz nem közvetít szegregációt, csökkenti a csoportokra vonatkozó meglévő előítéleteket.
 
A projekt helyi esélyegyenlőségi programhoz való illeszkedése A pályázó törekszik arra, hogy a településen csökkenjen a munkanélküliség, melynek egyértelmű következménye az elszegényedés, szegénység. A település elöregedő jellegéből adódóan, sok az idős ember, így Pusztaföldvár Község Önkormányzatának elsődleges célja a helyi Esélyegyenlőség Program segítségével, hogy a hátrányos helyzetű személyeknek javuljon az esélyük a mindennapokban, a szolgáltatásokhoz, az egészségügyi ellátáshoz, a kulturális eseményekhez, és minden helyben elérhető lehetőséghez a hozzáférhetősége, életük megkönnyítése érdekében. A roma és nem roma lakosság együttélésének harmonizálása, illetve a kisebbségben élő lakosság esélyeinek javítása is küldetésük része. A Helyi Esélyegyenlőségi Programban megfogalmazott célok jelen pályázati programmal összhangban van, hiszen a projekten belül a pályázó törekszik az egyenlő bánásmód, és az esélyegyenlőség biztosításának követelményét érvényesíteni.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.