TÖRÖKBÁLINT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2024. március 22., péntek 18:16

„Öleld át a tavat” – a víz világnapja Törökbálinton
Közel négyszázan alkottak élőláncot azért, hogy a “Víz világnapjának” alkalmából felhívják a figyelmet a környezettudatos életmódra, a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Közel négyszáz (100%-ban lebomló) luftballon adott hangsúlyt annak a fontos gondolatnak, hogy a “A víz maga az élet és hisszük, hogy összeköt minket, közösséget teremt.”
Törökbálint egy olyan város, amelynek vezetősége nem követi a budapesti agglomerációban jellemző trendeket. Nem lakóterületek, hanem zöldfelületeket fejleszt. Ennek a törekvésnek az egyik példája a nemrégiben átadott, közel 3 000 négyzetméter területű park, közepén a Hosszúréti patak felduzzasztásával létrehozott tó, mely az “Öleld át a tavat” esemény helyszínéül szolgált.

A rendezvényen megnyitásra kerül az “Víz világnapja” témát feldolgozó és óvodások, iskolások által készített pályaművekből összeállított kültéri kiállítás is, a tóparton.
“A gyermek tiszta, értő és befogadó lélekkel rezdül minden körülöttünk zajló folyamatra. Megérti a kihívásokat és a maga módján megoldást is kínál rájuk, őszintét és számunkra is tanulsággal bírót. Egészen kivételes, hogy a meghirdetett rajzpályázatra mennyi szemetgyönyörködtető és kiváló,  egyúttal elgondolkodtató pályamű érkezett. Csaknem kétszáz.“ mondta Elek Sándor, Törökbálint polgármestere

5 csatolt kép Törökbálint - Öleld át a tavatTörökbálint - Öleld át a tavatTörökbálint - Öleld át a tavatTörökbálint - Öleld át a tavatTörökbálint - Öleld át a tavat
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.