BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2024. április 4., csütörtök 11:33

56 férőhelyes bölcsőde épül az Ulászló utcai saroktelken
56 férőhelyes bölcsődét épít Újbuda Önkormányzata az Ulászló utcai saroktelken; erről a park átadó ünnepségén beszélt a kerület polgármestere. Dr. László Imre úgy fogalmazott, örül, hogy a két, egyenként hatszintes ház helyett, az itt élők kérésének eleget téve, egy közösségi kert valósult meg. „A 2017-ben elkészült tervek, amelyekről elődeink elfelejtették tájékoztatni az itt élőket, egészen másról szóltak. Egy 46 lakásos társasházat akartak ide építeni, amelyre heves tiltakozással válaszoltak a környéken lakók. A civilek legfontosabb célja az volt, hogy ne vágják ki a dús növényzetet, hanem pihenőhelyként használhassák a területet. Így nekünk döntenünk kellett, hogy fenntartjuk-e az előző vezetés által kötött szerződést, vagy azokat szolgáljuk, akik 2019-ben megválasztottak bennünket. Most itt, az akkor halálra ítélt fák árnyékában állva azt hiszem, jól döntöttünk. Bízunk abban, hogy ez a kis kert, ami több ezer cserje, több ezer növény befogadásával otthonossá vált -mely nyilvánvalóan még apróbb átalakításokat, csinosításokat igényel- jól fogja szolgálni a főváros éppenséggel zöld területben nemigen dúskáló körzetét, ahová ki lehet majd ülni, az árnyékot adó fák alá
A folytatásról szólva dr. László Imre elmondta: „De nem állunk meg itt, hamarosan létrejön egy bölcsőde is. A 4 csoportszoba 56 gyermek befogadására lesz alkalmas; a beruházásra 837 millió forint pályázati pénzt fordít a kerület.”
Simonyi Balázs, a Saroktelek 2.0 Facebook csoport létrehozója köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon segítették a park létrejöttét: „köszönjük azoknak, akik tettek ezért, tiltakoztak, kérdeztek, kiálltak, tárgyaltak, döntöttek, megoldották, megtervezték, felépítették. Ez egy tök jó összefogás volt, ami segített abban, hogy minden a legjobb forgatókönyv szerint valósuljon meg és így minden jól alakult.”
A parkban  2400 cserje, 1900 növény került kiültetésre; a padokat, ivókutat kényelmes faburkolaton lehet megközelíteni, és helyet kapott egy kerékpártároló, valamint egy közösségi könyvszekrény is.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.