KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. május 21., csütörtök 20:55

Inkubátor ház az ipari parkban
Több mint 300 millió forintot nyert  Kazincbarcika Önkormányzata  a kazincbarcikai ipari park fejlesztésére- hallottuk Sztupák Pétertől, Kazincbarcika alpolgármesteréről. A huszonhatos főközlekedési út, az Attila út és az ÉRV Zrt. kettes telepe által határolt 82 hektáros terület még 2007-ben nyerte el a gazdasági minisztériumtól az ipari park címet. A beruházások az idén megkezdődnek

Az ipari park létrehozásával a városve­zetés célja a munkahelyteremtés. Olyan válla­latokat, üzemeket, gyárakat szeretnének csábítani Kazincbarcikára, akik a vegyipari és műanyagipari üzemek alapanyagait hasz­nálják föl, döntő többségében félkész vagy késztermékgyártók. A cél mindenképpen az, hogy nagy munkaerő igényű cégek telepedjenek meg az ipari parkban.  A városvezetés a potenciális befekte­tők Kazincbarcikára csábításáért minden követ megmozgat. Részt vettek például 2007-ben düsseldorfi műanyag ipa­ri szakkiállításon és vásáron, ahol a várost és az itt található befektetési lehetősége­ket a jelen lévők figyelmébe ajánlották. Ezt a célt is szolgálta többek között például a Kínai Népköztársaság Shan Dong Tartomány Xia Jin Járás Népi Kormánya  és Kazincbarcika Önkormányzata között 2008 december 2-án aláírt testvérvárosi együttműködési szándéknyilatkozat.

Kazincbarcika és térsége első vállalkozói inkubátorház létrehozására 198 millió forintot támogatást nyert , az önkormányzat önerőként ehhez 200 millió forintot ad. A projekt során egy háromszintes 1200 négyzetméteres épület épül majd meg, amely otthont ad majd a vállalkozások számára. Az inkubátor ház nemcsak egy épületet jelent, hanem egy olyan komplex szolgáltatást, ami segíti a vállalkozókat a beindulásban, a talpon maradásban különféle támogatásokkal is. A Kazincbarcikai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése megközelítőleg 200 millió forint,amiből pályázat útján 100 millió forintot nyertek. Ebből vizet, szennyvizet, gázvezeték, utat építenek majd, de megtörténik a közvilágítás kiépítése, valamint az ipari infrastruktúrafejlesztés is.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.