CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2010. május 19., szerda 15:39

Köszönet az ápolók munkájáért
Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából köszöntötték a makói, szentesi és deszki kórházak szakdolgozóit Makón. A megyei fenntartású egészségügyi intézményekben 792 szakdolgozó teszi a dolgát a betegekért nap, mint nap. A tevékenységük elismerésére a makói kórházban elismerést is alapítottak idén, amelyet elsőként Arató Ildikó, az intézmény higiénikusa kapott meg. 

Virágcsokorral köszönték meg a megyei fenntartású kórházak ápolási igazgatóinak munkáját az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából. Dr. Zádoriné Soós Katalint, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet, Márton Jánosnét, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház és Lőrinczné Vercsernyés Erzsébetet, a deszki CSMÖ Mellkasi Betegségek Szakkórházának ápolási igazgatóját Dr. Baráth Lajos, a makói és a szentesi kórházak vezetője köszöntötte.

A makói intézményben az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából emlékérmet is alapítottak idén a szakdolgozók munkájának elismerése. Ezt az első alkalommal Arató Ildikónak, a kórház higiénikusának adományozta az intézmény vezetése nap, mint nap alázattal és fáradhatatlan lelkesedéssel végzett munkájáért.

Arató Ildikó 1974 óta dolgozik a makói kórházban. Folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzéseken, és ápolás-, illetve higiénés kutatási feladatokban. Kiemelkedő munkát végzett például az újinfluenza járvány idején 2009 őszétől is. Munkája az egész kórház működését minősíti.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.