DÉNESFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2010. május 31., hétfő 08:35

Dénesfa különdíjas a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programon
A program irányítói: a TÖOSZ, a Magyar Faluszövetség, a Magyar   Önkormányzatok Szövetsége, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az   Önkormányzati Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a  Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Európa Tanács, a Budapesti   Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) és az Energiaklub. A   pályázaton idén a meghirdetett három kategóriában Mohács, a XI. kerület (Újbuda) és Alsómocsolád egy-egymillió forintos pénzjutalomban   részesült.

A „Roma integráció a társadalmi kohézió erősítésére" kategóriában Mohács település nyerte el az első díjat "Az általános   iskolai szegregáció megállításának stratégiája" című pályázatával. Az   NFÜ különdíját kapta ebben a kategóriában Budapest XIII. kerület "Mi   leszek, ha nagy leszek, közösen együtt a mi XIII. kerületi tanodánkért" című pályázatával. A különdíj egy 500 ezer forintos utalvány a nyertes önkormányzat részére. A Budapesti Nyílt Társadalom Alapítvány 100 ezer forintos különdíjat ajánlott fel Uszka község részére „Magyar- cigány- és ukrán együttélés a Tiszaháton" címmel összefoglalt tevékenységük   elismeréseként.

A „Megújuló energiaforrások használata és/vagy   energiahatékonysági legjobb gyakorlatok" kategóriában Budapest XI.   kerület (Újbuda) lett az első helyezett "Zöld Újbuda" című pályázatával.  Az NFÜ különdíját kapta ebben a kategóriában Hernád Önkormányzata a   "Hőszivattyús fűtés és napkollektoros melegvízellátás a hernádi napközi otthonos óvodában és az általános iskolában" című pályázatával. A   különdíj egy 500 ezer forintos utalvány a nyertes önkormányzat részére.
A  „Közösségi összefogással a helyi fejlesztésekért a LEADER-program   keretében" témában Alsómocsolád győzött "Tovább-lépés a Baranyai Hegyhát  megújulásáért - LEADER típusú fejlesztés a Sásdi Kistérségben" című   pályázatával.

A TÖOSZ küldöttek különdíját kapta Domoszló   önkormányzata. A község a Közösségi összefogással a helyi   fejlesztésekért a LEADER-program kategóriában pályázott a "Példa értékű összefogás Domoszló község fejlesztése érdekében" című projekttel.

Csorvás  városa az ÖNKORPRESS Kiadó különdíját érdemelte ki "Egyenlőnek lenni az  egyenlők között - Roma integráció, vissza az ősi cigány mesterségekhez"  című pályázatával, egy digitális fényképezőgépet. A másik hasonló  ÖNKORPRESS különdíjat Uszka község nyerte el.

Háromfa község  ebben az évben a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület különdíját, egy  két személyre szóló wellness hétvégét nyert "Roma társadalmi integráció  kiteljesedése a településen" című projektjével. Hasonló különdíjban  részesült Dénesfa "Használjuk fel a természet adta energiáinkat" című,  valamint Taktaharkány település "Energiamegtakarítással a sok kicsi  sokra megy" című munkájuk miatt.

A Magyar Posta által felajánlott  különdíjakat, egy-egy személyes bélyeg kialakítására szóló csomagot  nyert Örményes település "Megújuló energiaforrások" című munkájával és  Hatvan Körzete Kistérségi Többcélú Társulás "Mi" "miénk" "nekünk", de  másokkal című pályázatuk miatt.

1 csatolt dokumentum A pályázat szövege
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.