BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2010. június 2., szerda 15:30

Kolonics György Sport Érdemérem Ludasi Róbertnek
A Csepeli Önkormányzat tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy Kolonics Györgyről, a 2008. július 15-én edzés közben tragikus hirtelenséggel elhunyt csepeli olimpikonról elnevezett sport érdemérmet adományoz évente egy olyan személynek, aki kiemelkedő    teljesítményt ért el a sportban, és teljesítményével hozzájárult Csepel hírnevének öregbítéséhez, munkájával segítette Csepel sportéletének fejlődését. A kitüntetést első alkalommal az idén ítélte oda a képviselő-testület a beérkezett javaslatok alapján. A Csepeli Önkormányzat Képviselő-testületének június 2.-ai egyhangú döntése szerint Kolonics György Sport Érdeméremmel és a vele járó pénzjutalommal elsőként Ludasi Róbert mesteredzőt tünteti ki. (A személyiségi jogok védelmét szolgáló törvényi előírások miatt tartott zárt ülési határozathozatalnál a Fidesz-KDNP képviselői nem voltak jelen.)


Ludasi Róbert, az egykori többszörös olimpia- és világbajnok sportoló, Kolonics György és sok más kiváló sportember trénere június 4-én, pénteken 14 órai kezdettel a Hollandi út 16. szám alatti Csepel SC Alapítvány Kajak-Kenu Telepén, szerény ünnepség keretében polgármestertől veszi át a Csepeli Önkormányzat kitüntetését.

A KITÜNTETÉST ÍGY INDOKOLTÁK:

Ludasi Róbert gyermekként a Budai Spartacus vízitelepén ismerkedett meg a kajak - kenu sportággal. Sportpályafutásából egyértelműen edzői munkássága emelkedik ki.

Edzői pályafutását 1979-ben a Budapesti Spartacusban kezdte meg, Csepelre 1989-ben került. Így immár 21 éve a Csepeli Kajak - Kenu Egyesületnél töretlenül munkálkodik, azon, hogy számtalan fiatal, gyerek testi-lelki egészségét és nem utolsósorban sportsikereit elősegítse. Ő nemcsak kenuzni tanítja meg fiait: embert is nevel belőlük. A közelmúltban így beszélt hivatásáról:

„Én magát az edzőséget szeretem. Azok az eredmények, amiket elértem jó érzéssel töltenek el. Jó látni, hogy a srácok fejlődnek. Egy fiatal gyerek, aki vékony, hozzám kerül és az évek során férfiember lesz, megerősödik, komoly eredményeket ér el… Az egy nagyon jó dolog.”
A 31 éves edzői,- és 21 éves csepeli pályafutás során tanítványainak eredménye, több mint 100 érem.

Barcelonától Pekingig öt olimpián vett részt- mérlege két arany, három bronz. Világversenyekről (VB, EB) közel hatvanat hozott a legfényesebben ragyogó medálból, síkvízi- és maratoni szakágban egyaránt. Ifi versenyzői hat világbajnoki elsőséget szereztek.


Az ő munkáját igazolta Kolonics György, Kozmann György, Kiss Tamás, Csabai Edvin kiváló eredménye is.


Munkásságát több díj is fémjelzi: 1994-ben mesteredzői címet kapott, 1995-ben az Év Edzője, 1996-ban, 2000-ben, és 2008-ban állami kitüntetésben, majd 2010-ben „Csepelért”-díjban részesült.

Eredményei és sportért való fáradozása ellenére állandóan nem szerepel kiemelt helyen a köztudatban. Egy helyszín van, ahol folyamatosan feltűnik, de ott rendíthetetlenül: ez nem más mint a csepeli kajak-kenu telep.


A Kolonics György Sport Érdemérmet a Képviselő-testület azért hozta létre, hogy a jövőben is minél több és minél szebben csillogó érmekkel gazdagodjon a csepeli kajak-kenu telepről induló fiatalok sokasága.


Elsőként a mesteredzőt illeti a kitüntetés kiemelkedő munkájának elismeréseként, mellyel hozzájárult Csepel hírnevének öregbítéséhez, elősegítette Csepel sportéletének fejlődését.




Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.