NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. augusztus 5., csütörtök 13:06

Uniós támogatásból újították fel a nyírmadai iskolát



 
Uniós támogatásból újították fel a nyírmadai iskolát

 
Az Új Magyarország Terv keretében közel félmilliárd forintból újították fel a nyírmadai Patay István Általános Iskolát. A 467.822.636- forintos összköltségű projektet az Európai Unió 444.431.504- forinttal támogatja, továbbá az önkormányzat sikeresen pályázott a BM EU Önerő alapba, ahol az önerő 50 % -át sikerült elnyerni támogatásként, azaz 11 695 566 Ft-ot.
A beruházás nyomán megoldódtak az iskola integrált nevelési-oktatási tevékenységét akadályozó problémák, a közel hatszáz tanuló korszerű épületben, korszerű eszközökkel sajátíthatja el az általános iskolai tananyagot, készülhet fel szakmai-, középfokú tanulmányaira.

 
A Patay István Általános Iskola három épületének öt szárnya teljes felújításon esett át. A projekt keretében megtörtént a külső-belső nyílászárók cseréje, a külső utólagos hőszigetelés, a tetőszerkezetek megerősítése és hőszigetelése, a padlószerkezet korszerűsítése, a tetőcsere, a kéménytestek elbontása, a bádogos szerkezetek cseréje, a teljes elektromos és épületgépészeti rekonstrukció, a mosdók kialakítása, a belső festés, a belső fal és padlóburkolat cseréje, a fűtés korszerűsítése. A „D” épületben kazánok védelme és korszerűbb hasznosítása. Megvalósult a kerítés és udvar rekonstrukciója is.

 
A projekt keretében az épületek teljesen akadálymentessé váltak. Elkészült az akadálymentes parkoló, az akadálymentes bejárat. A belső átalakítások lehetővé teszik az akadálymentes belső közlekedést. Az iskola a cél érdekében felvonót is kapott, továbbá információs asztal, indukciós hurok, mozgáskorlátozott mosdók szolgálják a fogyatékkal élőket.

 
Az épületek berendezése, felszerelése is kicserélődött. Új bútorokkal, taneszközökkel, audiovizuális eszközökkel, tornaszerekkel, kosárpalánkkal, udvari játékokkal, fejlesztő eszközökkel gazdagodott az iskola.

 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

 

 

 

 
 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.