DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. augusztus 26., csütörtök 15:33

Pajna Zoltán vezeti a regionális fejlesztési tanácsot
Pajna Zoltánt, Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterét választották az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnökévé 2010. augusztus 23-án.

Megtartotta első ülését a részben újjáalakult Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (ÉARFT), amelynek munkájában a korábbi tagok mellett a minisztériumok új delegáltjai vesznek részt. Az ÉARFT  2010. augusztus 23-i ülésén személyi kérdésekről is döntött. Tagjai közül az ÉARFT elnökké választotta Pajna Zoltánt, Debrecen város alpolgármesterét, aki az elmúlt négy évben a város képviseletében rendszeresen részt vett az ÉARFT munkájában. Pajna Zoltán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri delegáltja. 
 Szeptember 1-jétől új ügyvezetője lesz az az ÉARFT munkaszervezetének, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségnek (ÉARFÜ Nonprofit Kft.). Erről a cég taggyűlése döntött. Az ÉARFÜ Nonprofit Kft. élére Fodor Andrást, a debreceni székhelyű Euro-Régió Ház Közhasznú Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetőjét nevezték ki a következő hónaptól. Fodor András közgazdász végzettségű, szakterületéhez tartozik a területfejlesztés, a programozás, a projektfejlesztés valamint a pénzügyi tervezés.
Az ügynökség tulajdonosai döntöttek arról is, hogy a következő taggyűlésen társügyvezetőkké fogják választani a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területfejlesztési ügynökségek ügyvezetőit, Kósa Tímeát és Karancsi Tamást.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.