BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. június 4., csütörtök 09:07

Közösen a vállalkozásokért! - Mit nyújt Önnek a Vállalkozói Centrum?
Egy stilizált házban felkelő nap jelképezi a jövőben a Békési Inkubátorházat, melyhez új fogalomként épül be a köztudatba a Vállalkozói Centrum elnevezés. A modern komplexum 9 + 2 db irodát, a két csarnokban összesen 8 db műhelyt és 6 db raktárt kínál kedvezményes bérleti díjakkal, bérbeadásra, iparági és tevékenységi kör megkötése nélkül. Az új elnevezés is utal arra, hogy az épület több akar lenni egy fizikai, területi egységnél. A folyamatosan bővülő üzleti (vállalkozásokat támogató) szolgáltatások nem csak a betelepülő, hanem a lokális térségben működő minden vállalkozó számára nyitottak. Az érdeklődők ingyenes és díjtételhez kötött szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.
Milyen ingyenes szolgáltatást kaphat Ön? Informálás hazai és európai uniós pénzügyi forráslehetőségekről, támogatási konstrukciókról, pályázati lehetőségekről. Informálás Kkv. (kis és középvállalkozások) finanszírozási lehetőségeiről (banki háttér, kamattámogatott hitelek, Széchenyi Kártyahitel, kereskedelmi hitelek). Tájékoztatás aktuális vállalkozói fórumokról, előadásokról. Képzési igények összegyűjtése – képzések generálása, munkaerő közvetítés. Vállalkozásindítással kapcsolatos üzleti, pénzügyi, jogi, számviteli alapinformációk nyújtása. Vállalkozásfejlesztéshez kapcsolódó iránymutató tanácsadás (üzlet politika, missió, stratégia, marketing, vállalkozásmenedzselés, humánerőforrás stratégia).
A Vállalkozói Centrum már több mint 10 szakmai szervezettel áll kapcsolatban, amelynek köszönhetően szakszerű, naprakész tájékoztatást tudnak adni a felmerülő kérdésekre. A vállalkozók térítésmentesen kapnak segítséget az üzleti partnereknek megtalálásában.  
Ugyan a Vállalkozói Centrum építkezése még nem kezdődött el, de a kínált szolgáltatások már most is igénybe vehetők. Tájékoztatás és igényfeltárás Domokosné Bartyik Mártánál, a Vállalkozói Centrum menedzserénél kérhető a 06-20-281-5590 telefonszámon, Békésen az Agrár Innovációs Központ földszinti irodájában lehet (SPAR parkoló mögött). A Városházi Krónika következő számában a Vállalkozói Centrum üzleti alapú szolgáltatásait vesszük sorra.

Forrás: Városházi Krónika XII. évfolyam 3. szám 2009. május 3. oldal

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.