SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. november 12., péntek 06:53

Tudásdepó Expressz
Tudásdepó Expressz. Ezt a címet viseli a Somogyi-könyvtár legújabb pályázata. A 85 millió forintos támogatást a szegedi intézmény hét másik Csongrád megyei könyvtárral közösen nyerte el.
 A pénzt a könyvtári szolgáltatások, valamint az ehhez kapcsolódó humánerőforrás fejlesztésre fordíthatják a konzorcium tagjai, vagyis a Somogyi-könyvtár mellett a hódmezővásárhelyi Németh László könyvtár, a kisteleki Kisteleki Ede könyvtár, a mindszenti Keller Lajos könyvtár és művelődési központ, a mórahalmi Tóth Menyhért könyvtár és közösségi ház, az Algyői könyvtár, faluház és tájház, valamint a szegedi Bibliotéka Egyesület.
A pályázat nyitókonferenciáját ma tartották a Somogyi-könyvtárban, ahol a projekt célját is megismerhették az érdeklődők.
A pályázat 2010. október 1-jétől egy évig, vagyis 2011.szeptember 30-ig tart. Ez alatt az egy év alatt új tanulási lehetőségeket és formákat kell elterjeszteni, az egyenlő esélyű hozzáférést segítő szolgáltatásokat kell fejleszteni - fogalmazott az igazgató. Palánkainé Sebők Zsuzsanna hozzátette, hogy a könyvtárak szolgáltatásainak, adatbázisainak, dokumentum- és információ- szolgáltatási rendszerének fejlesztése, illetve az ehhez kapcsolódó humánerőforrás fejlesztése a cél.
A pályázat segítségével a következő egy évben bővülhetnek a könyvtárak szolgáltatásai, így például az olvasók sms-ben kaphatnak majd tájékoztatást, de lehetőség nyílik elektronikus beiratkozásra is, illetve bővül az online katalógus és online kölcsönzési lehetőség, valamint e-tananyag készítésére is lesz mód.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.